Dacă ți-ai cumpărat un set de anvelope de iarnă, la începutul sezonului rece, ar fi indicat să le depozitezi într-un loc potrivit, în timpul verii. Specialiștii spun că este foarte important să asiguri condiții optime de păstrare a anvelopelor, în perioada în care nu le utilizezi, ca să te bucuri de eficiența lor cât mai mult timp. Așa că, îți venim în ajutor cu sfaturi și informații utile, despre modul în care poți depozita anvelopele, în lunile în care nu le folosești.

Cum depozitezi corect anvelopele?

În primul rând, umezeala, praful și căldura excesivă pot deteriora cauciucurile, așa că va trebui să le depozitezi într-un spațiu ferit de acestea. Ai putea să le agăți într-un garaj sau într-o magazie astfel încât anvelopele să nu ia contact cu solul, implicit cu umezeala.

În perioada în care le vei depozita, nu le acoperi cu o prelată sau cu o folie din plastic, deoarece, din cauza condensului, se poate forma mucegaiul, care va deteriora calitatea anvelopelor.

Dacă obișnuiești să schimbi cauciucurile cu tot cu jante, așază-le în poziție orizontală, pe toate patru, unul deasupra celuilalt. Dacă le depozitezi fără jante, ar trebui să așezi anvelopele în poziție verticală, una lângă cealaltă. De asemenea, înainte de a fi depozitate, anvelopele trebuie curățate de noroi, cu puțină apă și lăsate la uscat, fiindcă murdăria poate afecta, serios, textura cauciucului.

Unde poți depozita cauciucurile de iarnă?

Dacă stai la bloc, balconul apartamentului nu este cea mai bună soluție pentru depozitarea, în siguranță, a anvelopelor. În plus, balconul nu este la fel de spațios precum un garaj sau o magazie, iar temperaturile extreme din timpul sezonului estival pot deteriora complet cauciucurile, iar umezeala poate accelera formarea crăpăturilor în interiorul anvelopelor.

Așa că dacă nu ai un alt spațiu de depozitare, precum un garaj sau o boxă, poți căuta un hotel pentru anvelope. Pentru o chirie modică, acesta îți asigură depozitarea cauciucurilor într-un mediu optim, închis și acoperit, bine ventilat. De asemenea, cei care se ocupă de administrarea halelor îți vor păstra anvelopele în siguranță, ferite de soare, vânt, ploi, umezeală sau substanțe chimice. Indiferent de diametru, anvelopele și jantele ocupă foarte mult spațiu, așa că hotelul de anvelope este cea mai la îndemână soluție. Într-un astfel de loc, poți depozita atât anvelope de camioane, cât și anvelope normale, fără să le mai porți de grijă în timpul sezonului estival. În acest fel, te asiguri că vei prelua anvelopele de iarnă în stare bună. Însă, înainte de a monta anvelopele înapoi pe jante, la începutul sezonului rece, e recomandat să le duci la o vulcanizare și să întrebi un specialist dacă acestea sunt suficient de sigure.

Anvelopele au în compoziția lor diferite tipuri de materiale și compuși din cauciuc, proprietăți diferite, în funcție de condițiile de utilizare și de depozitare. Cea mai comună problemă apărută atunci când anvelopele nu sunt depozitate corespunzător este pierderea flexibilității și uzarea prematură a materialului. De obicei, aceste probleme apar din cauza factorilor externi, cum ar fi umezeala, sau temperaturile ridicate.

Așa că depozitarea corectă a anvelopelor în extrasezon este un aspect extrem de important, pe care trebuie să îl iei în calcul, pentru a te bucura, și în sezonul următor de aceeași performanță, atunci când conduci. Iar hotelul de anvelope poate fi cea mai bună soluție, dacă stai la bloc și nu ai unde să depozitezi cauciucurile de iarnă.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe