Hidroelectrica estimează că va realiza un profit brut de un miliard de lei cumulat pe primele opt luni ale anului, având în vedere volumul de vânzări din luna august 2016 şi faptul că, pe primele 7 luni, a înregistrat un rezultat brut de 913 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES, estimarea de vânzări pe luna august este de peste 236 milioane de lei la o energie vândută de peste 1.3 TWh.

‘Profitul brut înregistrat după închiderea contabilă pe primele 7 luni din anul curent este mai mare cu peste 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015 în condiţiile în care cifra de afaceri de 1,9 miliarde de lei cumulată până la sfârşitul lunii iulie 2016 este mai mică cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele financiare curente sunt cu atât mai bune cu cât acestea s-au ocazionat pe fondul diminuării cifrei de afaceri’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, deşi cantităţile produse în cele două perioade de comparaţie sunt aproape similare (10,6 TWh), scăderea veniturilor a fost generată de reducerea accentuată a preţurilor în piaţa de energie de la 165lei/MWh în primele 7 luni din 2015, la 156lei/MWh în aceeaşi perioadă a anului curent.

Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă în luna iunie a acestui an, după patru ani de reorganizare judiciară.

Mai departe, după ieşirea din insolvenţă, Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, are în vedere listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei.

Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 3,1 miliarde de lei şi un profit de 1,1 miliarde de lei. Pentru acest an se aşteaptă obţinerea unui profit-record de 1,3 miliarde de lei.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe