Grupul Liberty Media, deţinut de miliardarul american John Malone, a confirmat joi că a achiziţionat Formula 1 cu suma de 4,4 miliarde de dolari (3,3 miliarde de lire sterline), transmite BBC.

Anunţul vine după ani de speculaţii privind firma care va deţine Formula 1, cel mai puternic campionat de automobilism din lume.

Bernie Ecclestone, în vârstă de 85 de ani, va rămâne director general, iar Chase Carey, vicepreşedinte al companiei 21st Century Fox, va fi noul preşedinte.

Liberty Media deţine participaţii în câteva afaceri din domeniul sportului şi divertismentului, inclusiv clubul Atlanta Braves  din Major League Baseball.

Iniţial, Liberty va achiziţiona o participaţie minoritară în Formula 1, iar o preluare completă este planificată în cazul obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare.

Tranzacţia evaluează Formula 1 la opt miliarde de dolari şi include datoria de 4,1 miliarde de dolari.

Liberty Media va achiziţiona participaţia de la firma de private equity CVC Capital.

Sub conducerea lui Bernie Ecclestone, Formula 1 a înregistrat o creştere semnificativă a popularităţii, a profitului şi a numărului de concursuri.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe