În ultima jumătate de an am fost implicat în cel mai important proiect din activitatea mea de până acum.
Contrar sfatului unei prietene care în continuare îmi spune că nu ar face pasul către o companie mică, eu am considerat că este momentul să înțeleg și culisele unui start-up, nu doar politica de culise din corporații 🙂
Termene.ro este proiectul care mi-a dat speranța că tehnologia poate totuși penetra piața juridică, destul de virgină când vine vorba de schimbări.
Am învățat în jumătate de an cât de multă muncă este necesară pentru a duce un produs foarte bun în fața potențialilor clienți. Chiar dacă am background pe piața de software juridic, portalul Termene.ro este singurul unde am primit acel feedback de care orice antreprenor ar trebui să fie mândru: ”Să știți că este extraordinar ce faceți aici. Programul vostru mă ajută enorm!” – parafrazare a tipului de feedback de la unii utilizatori.

Cum să crești rapid în doar un an

Totul a plecat de la o idee simplă, dar eficientă: trimitem o alertă prin SMS când apar modificări la un dosar de instanță. Simplu și clar, nu-i așa?
Fără a lungi povestea, un an mai târziu de la lansarea oficială pe piață, Termene.ro este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru documentare necesar oricărui business din România.
Cu o strategie de dezvoltare puternică, ceea ce a putut construi o echipă de programatori în doi este acum cel puțin comparabil cu ce au făcut jucători vechi de pe piață în peste 7 ani. Chiar dacă este greu să fiu obiectiv, personal cred că este impresionant.
Având la bază principiul că este mai bine să previi decât să tratezi, au fost construite nenumărate oportunități pentru utilizatori (în general ca urmare a feedbackului clienților), dar momentan în core-business-ul portalului găsești:
* două module principale: CATALOG FIRME și CATALOG DOSARE;
** trei tipuri de servicii: gestionarea dosarelor de instanță, verificarea firmelor din România și monitorizarea partenerilor comerciali prin trimiterea de alerte;
*** nu pot enumera aici suita de funcțiuni disponibile pe platformă, dar te invit aici să testezi ce poate face.
Pentru că detaliile contează, tehnologiile folosite sunt printre cele mai noi și permit centralizarea și căutarea unor informații, pe care, culmea, mulți nu știu cum să le folosească. Este adevărat, designul aplicației atrage, dar am rămas surprins cât de mulți utilizatori pur și simplu sunt neinstruiți.
Sigur, dezvoltarea constantă a atras și critici. Eu le-am considerat tot timpul constructive. Este evident că uneori lucrurile nu au funcționat mereu perfect. În general din 100 utilizatori, doar unul va face efortul de a ”comenta”, uneori este bine să-l și asculți.
Acest efort continuu nu s-ar fi putut realiza fără echipa de oameni din spatele aplicației. Fiecare dintre colegii mei merită aprecieri pentru modul în care a înțeles să pună umărul la ceea ce este acum Termene.ro
În final, la Termene, am înțeles mai bine de ce nu mai există relații comerciale, ci doar relații interumane dar cu context diferit.
Dorința mea pentru 2016 este aceea de a determina cât mai mulți litigatori să renunțe la agenda scrisă.

Știu, visez frumos, juriștii adevărați nu renunță la agenda scrisă

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe