Angajații Globe Ground România, compania care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor și salubrizarea avioanelor de pe aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, au anunțat că vor întrerupe azi lucrul pentru două ore, începând de la ora 13.00.
Greva de avertisment va duce, cel mai probabil, la întârzieri ale curselor programate în cursul după-amiezii, deși Tarom a anunțat că ar putea apela la alți furnizori care să asigure respectivele servicii pe durata protestului. (Sursa aici)
Salariații companiei sunt nemulțumiți de programul de lucru, de dimensionarea personalului și de salariile primite. Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, între 100 și 150 de lucrători au demisionat în ultimii doi ani, ceea ce a dus la creșterea volumului de muncă pentru angajații rămași. (Sursa: agerpres.ro)
„Este și pentru noi prima experiență de gen, dar asta ar presupune (greva — n. r.) — întârzieri. Pe urmă, activitatea va fi normală, dar vor fi anumite întârzieri. În ceea ce privește avioanele care vin — noi ne întrerupem activitatea două ore — nu noi trebuie să ne gândim. Sunt persoane care vor trebui să se gândească la așa ceva. Sperăm conducerea să ne cheme la negocieri reale și să încheiem acest conflict”, a declarat Alexandru Cioc pentru Agerpres.
Cu ajutorul datelor disponibile pe Termene.ro, am analizat activitatea companiei din ultimii ani. Societatea controlată de Servisair SAS (deținătoare a 25% din capitalul social), Compania Națională Aeroporturi București S.A. (13%), Tarom S.A. (37%) ș Balaclava S.A. (25%), a trecut prin numeroase schimbări la vârf în ultimii ani. În iulie anul trecut, asociații Globe Ground l-au numit ca administrator din partea Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. pe Dragoș Brezeanu, în locul Elenei Tudor Barcău, care fusese numită în decembrie 2013. Tot la sfârșitul lui 2013, Viorel Ionuț Vlădoiu i-a luat locul lui Valentin Macec ca reprezentant al companiei Tarom. Alte două înlocuiri fuseseră făcute în noiembrie 2012.
globe_ground
În 2014, Globe Ground a avut o cifră de afaceri de 73,8 milioane de lei, cu peste 2,4 milioane de lei mai mare decât în anul precedent, și a realizat un profit de 10,3 milioane de lei, în ușoară creștere față de 2012. În acest timp, numărul angajaților a scăzut de la 843 la 792.
Între dosarele în instanță în care este implicată compania se află și o contestație ale unei decizii de concediere depuse de o fostă angajată. Într-unul din aceste cazuri, Tribunalul București a dispus „plata către contestatoare a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data desfacerii contractului individual de muncă și până la efectiva reintegrare”.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe