Gregorian Bivolaru ar putea să se întoarcă în România, la 12 ani de la fuga sa din ţară. Este unul dintre cele mai controversate personaje de după 1989. Guru Bivolaru are acum 63 de ani. El a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară la Paris. Mâine, Guru este adus în faţa magistraţilor francezi, care urmează să decidă dacă îl extrădează în România.
Gregorian Bivolaru a cerut să rămână într-o închisoare din Franţa şi să îşi ispăşească acolo pedeapsa. Guru refuză extrădarea în România. El a fost arestat preventiv săptămâna trecută, iar judecătorii francezi aşteaptă documentele de extrădare şi condamnare, traduse în limba franceză. Bivolaru este încarcerat în penitenciarul Fresnes. Magistraţii au 20 de zile la dispoziţie să ia o decizie.
Guru a susţinut în faţa autorităţilor că este cetăţean bulgar, a prezentat chiar documente false, prin care a încercat să convingă francezii că nu este persoana dată în urmărire internaţională. Cu toate acestea, culmea, avocaţii lui Gregorian Bivolaru sunt români.
Liderul Misa a apărut pe lista celor mai căutaţi infractori de către Europol, după ce Tribunalul Sibiu a emis mandat de urmărire internaţională. Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor. Înainte de sentinţă, preşedintele completului a primit o scrisoare de ameninţare şi a sesizat parchetul.
În primă instanţă, Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Alba Iulia l-au achitat pe Guru Bivolaru, însă judecătorii de la instanţa supremă au rejudecat cazul, au admis recursul procurorilor şi l-au condamnat la închisoare.
Expansiunea MISA în toată lumea
Guru Bivolaru a trăit, în majoritatea timpului după fuga din România, în Suedia, acolo unde a primit azil politic. În toată această perioadă, Mișcarea de Integrare în Absolut s-a extins în 21 de state din Europa, America, dar şi Africa. Sute de mii de persoane participă la cursuri, iar profesorii sunt români formaţi de Gregorian Bivolaru, denumit Greg de membrii şcolii de yoga. Şcoala de yoga coordonată de Bivolaru este denumită de adepţi Misa sau Natha.
După mişcarea Misa, odată cu fuga din ţară a lui Gregorian Bivolaru, a fost fondată Mişcarea Natha, în anul 2005. Organizaţia are în prezent filiale în 36 de oraşe din Europa, dar şi în SUA şi Africa. Natha funcţioneată pe sistem piramidal, iar în vârful piramidei este chiar Guru Bivolaru, spun adepţii. Membrii plătesc taxe, iar din fiecare sumă primesc bani şi profesorii, dar mai ales Bivolaru. Potrivit site-ului organizaţiei, ca să ajungi profesor trebuie să practici cinci ani yoga în cadrul Misa, să dai un examen scris şi practic, dar şi să participi la cursuri în ţară şi în străinătate.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul Natha, la întruniri participă doar adepţii, majori sau minori însoţiţi de părinţi, tocmai pentru a evita acuzaţiile de trafic de minori.
Guru a plecat din România în 2004
În timpul azilului din Suedia, presa a relatat că Guru şi-ar fi schimbat numele în Magnus Aurolson, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.
Gregorian Bivolaru a părăsit România în august 2004, iar pe 4 aprilie 2005 a fost reţinut de poliţia suedeză, în oraşul Malmo. Nu a fost extrădat în ţară, pentru că a primit azil politic, iar cererea ţării noastre a fost respinsă.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe