Oficialii Ford s-au arătat nemulțumiți recent de fabrica din România, unde se produce B-Max, arătând că nu funcţionează la capacitatea optimă, scrie economica.net.
Anul trecut vânzările de dubiţe B-Max şi S- Max au înregistrat scăderi de peste 10%, europenii preferând crossover-urile şi SUV-urile.
În consecință, Ford a anunțat că va renunţa la unele modele în Europa, pentru a lansa cinci SUV-uri noi.
Compania a anunțat și noi concedieri, după ce a închis deja trei fabrici din Europa (una în Belgia şi două în Marea Britanie) şi a concediat sute de angajaţi.
Potrivit datelor centralizate de Termene.ro afacerile Ford România au scăzut în 2014 la 4 miliarde lei de la 4,8 miliarde lei în 2013, profitul net s-a redus de 2,7 ori, iar numărul de angajați a scăzut cu 300 persoane, la 3.143.
ford2
La începutul anului, Ford România a anunțat schimbarea conducerii companiei. John Oldham a preluat conducerea fabricii de la Craiova, înlocuindu-l pe Jan Gijsen, care s-a ocupat de operațiunile Ford din România în ultimii 5 ani, iar Attila Szabo a fost numit Director General al Companiei Naționale de Vânzări Ford România.
ford
 
Ford a înființat Compania Națională de Vânzări din România în august 2010, la doi ani după ce a preluat uzina din Craiova, unde compania a investit până acum peste 1 miliard de euro în producția de motoare și vehicule. În decembrie 2015, Ford a sărbătorit producția a 1 milion de motoare EcoBoost de 1 litru, produse la fabricile din Craiova și Koln. Prin rețeaua națională de dealeri din România, Ford este prezent în 37 de locații în toată țara, dintre care 2 FordStore, inaugurate anul trecut în decembrie.
Ford a mai produs automobile şi camioane în România între 1935 și 1940 la fabric ape care o construise în cartierul bucureştean Floreasca.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe