Conducerea Grupului italian Assicurazioni Generali SpA a fost preluată de noul director Philippe Donnet din anul 2015. Încă din ziua în care a preluat atribuţiile noul director general, a avut loc o creştere de 22% a profitului net.
Compania Assicurazioni Generali SpA este prezentă în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi. Italienii obţin aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. Generali este al treilea asigurator din Europa care a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, cum ar fi India şi China.
Compania Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.
În România, Generali este prezentă în toate orașele importante ale țării, cu peste 88 de agenții și puncte de lucru.
Cu ajutorul portalului Termene.ro – cea mai mare bază de date financiare și juridice, putem vizualiza evoluția companiei Generali Asigurări S.A.
Printre acționari ai Generali, se numără Astra SA, Price Waterhouce Coopers Audit SRL, Centrocoop-Uniunea Națională a Cooperației de consum, Generali Holding Vienna A.G., și Unități ale Cooperației de Consum și Unități Asociate în Sistemul Creditcoop. Persoanele care fac parte din conducerea companiei sunt: Branza Danut, Gianluca Colocci, Luisa Coloni, Marin Adrian-Constantin, Boldus Emil, Kovarova Marie, Kravina Lorenzo, și de asemenea, Racoveanu Ovidiu Virgil, Stefan Vancek și Tomas Hrbek.

Racoveanu Ovidiu Virgil este administrator al unei companii care are ca și obiect de activitate consultanța pentru afaceri și management, PROFICARIERE SRL. Pe Termene.ro, puteți vedea în ce alte afaceri mai sunt implicați acționarii Generali SA.
Profitul obținut de compania Generali este în valoare de 2,03 miliarde de euro, acesta reprezentând cel mai mare profit net înregistrat în ultimii opt ani. Și dividendele au fost majorate de la 0,60 la 0,72 euro pe acţiune. Mai mult, Generali a informat că rata sa de solvabilitate a crescut cu 202% la finele lui 2015, comparativ cu 196% la finalul celui de-al treilea trimestru.
„Rezultatele pozitive pe 2015 demonstrează calitatea planului de relansare derulat de grup în ultimii ani”, a declarat preşedintele grupului Generali, Gabriele Galateri di Genola, potrivit AGERPRES.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe