Prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, a declarat că, în acest moment, putem avea siguranța respectării drepturilor și libertăților cetățenilor și că tot ceea ce se desfășoară în acest domeniu se realizează cu autorizarea judecătorului, potrivit AGERPRES.
Totodată, Bogdan Licu a precizat faptul că speculațiile care au fost vehiculate, cum ar fi încalcarea drepturilor cetățenilor, nu sunt adevărate și se fac eforturi să se asigure o legătură a modului în care se desfășoară urmărirea penală.
De asemenea, el a mai afirmat că posibilitățile tehnice folosite în acest moment sunt limitate. Mai mult, cei 40 de polițiști de la MAI nu pot realiza suportul tehnic care a fost asigurat de SRI.
Licu crede că o soluție ar fi ca fiecare parchet să aibă un serviciu ori un compartiment unde să se asigure un spațiu polițiștilor pentru a-și face treaba. Un nou regulament de ordine interioară ar ajuta la îmbunătățirea serviciului și activității parchetelor, crede Bogdan Licu. Prim-adjunctul procurorului general al României a mai specificat că își dorește finalizarea procedurii în maximum trei săptămâni.
Bogdan Licu a lămurit faptul că în dosarele aflate pe rolul instanței de judecată care au avut suportul SRI vor avea loc pronunțări.
Dosare intens mediatizate
Pe portalul Termene.ro puteți monitoriza toate dosarele aflate în actualitate. Puteți fi primii care află cele mai noi informații din dosare precum:
-dosarul judecătoarei Elena Poiană (AICI)
-noul dosar al lui Gheorghe Becali pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă (AICI)
-dosarul de faliment ASTRA (AICI),
-dosarul omului de afaceri Liviu Luca și PSV COMPANY
-dosarul penal al lui Gabriel Oprea. (Citește aici)
-dosarul „Vama Constanţa” (AICI)
-dosarul Microsoft (AICI). Citește aici DOSARUL MICROSOFT: ROMÂNIA, INFORMATIZATĂ CU SACOŞA
Citiți și Lista neagră a procurorilor anticorupție

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe