Licitaţia pentru podul peste Someşul Mic, care va face legătura între două tronsoane din Autostrada Transilvania, a fost lansată şi va apărea în SEAP în maxim două săptămâni, a spus pentru ECONOMICA.NET Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Documentaţia pentru licitaţie a fost transmisă vineri la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), potrivit şefului de la Drumuri. El estimează că, în maxim două săptămâni, anunţul va apărea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

„Este un pod strategic, parţial construit. Estimarea este ca în martie-aprilie să avem contractul semnat, iar termenul de execuţie este de opt luni. Podul ar putea fi gata la sfârşitul anului viitor”, a spus Cătălin Homor.

Din cauza acestui pod, nu se va putea circula însă pe tronsonul Gilău-Nădăşelu construit de UMB Spedition, care are toate premisele să fie terminat până la finele acestui an.

Podul peste Someşul Mic, o ramăşiţă neterminată din contractul Bechtel, face legătura dintre noul tronson şi cel construit de americani, Turda-Gilău.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat recent o nouă înregistrare cu drona de pe şantierul autostrăzii Gilău – Nădăşelu, tronsonul de 8,7 km aflat în lucru în apropiere de Cluj – Napoca.

„Lucrările la tronsonul 3A1 Gilău-Nădăşel al autostrăzii A3 se apropie de finalizare. Cu toate acestea, Asociaţia Pro Infrastructură consideră că nu vom putea circula pe acesta decât la sfârşitul anului 2017, în condiţiile în care CNADNR înca nu a scos la licitaţie finalizarea viaductului peste Someşul Mic, la mai bine de 3 ani de zile de la rezilierea contractului cu Bechtel. Situaţia este cu atat mai gravă întrucât cozile kilometrice formate pentru traversarea comunei Gilău pe DN1 au devenit o rutină!”,  spuneau la jumătatea lunii august cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

 

 

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe