Medicii, farmaciștii și pacienții români continuă să reclame (Sursa aici) probleme la utilizarea cardurilor introduse anul trecut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Utilizatorii se plâng că de multe ori, în momentul în care încearcă să activeze cardul, sistemul nu funcționează sau răspunsurile vin cu întârziere.
Și președintele Klaus Iohannis s-a referit la slaba funcționare a sistemului: „Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate, am văzut mii de oameni care stau la cozi, care nu pot beneficia de servicii de sănătate la care sunt îndreptățiți. E un scandal public”, a declarat Iohannis.
Soluția IT pe baza căreia funcționează cardurile a fost dezvoltată de un consorțiu format din HP România și Novensys Corporation (actualmente Vertivi Management SRL). Câștigătorii au fost desemnați în februarie 2012, iar contractul s-a ridicat la 108,7 milioane de lei, potrivit unui articol publicat de Hotnews.ro la acea vreme. De partea de mentenanță a sistemului trebuia să se ocupe Novensys Corporation, însă HP a trebuit să preia gestionarea acestor servicii.
novensys
La momentul câștigării contractului, asociați în cadrul Novensys Corporation erau ICB Investment Limited din Cipru – 33,4 %, Robert Florin Cristea – 22,05%, Cezar Florin Golumbeanu – 22,8% și Andrei Stefan Caunii – 21,75 %. Dintre aceștia, doar Golumbeanu și Caunii au rămas în cadrul societății. Novensys a câștigat numeroase proiecte pe bani publici, între care: „sistemul național integrat pentru înregistrarea cetățenilor”, „stocarea datelor pentru pașaportul electronic”, „sistemul integrat pentru înregistrarea cetățenilor străini”. (Sursa aici)
În 2014, societatea a avut o cifră de afaceri de 47,4 milioane de lei, mai puțin de jumătate față de cea din 2013 și la un sfert față de anul de vârf 2012. Pierderile din 2014 s-au ridicat la peste 3 milioane de lei, în condițiile în care perioada 2008-2013 a fost una cu profituri între 955.600 de lei și 6,4 milioane de lei. Și numărul angajaților a scăzut de la 228 în 2013 la 122 în 2014. Din decembrie 2014, firma se află în insolvență. Cu o lună înainte, cei doi asociați rămași au hotărât schimbarea denumirii societății în Vertivi Management SRL.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe