Programul gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer derulat de Ministerul Sănătății a avut anul trecut un buget de 1.857.000 de milioane de lei și a fost desfășurat prin intermediul a zece clinici din țară. (Sursa aici) Din informațiile Economica.net, 300 de cupluri au beneficiat anul trecut de beneficiile programului.
Potrivit datelor oferite de Societatea Română de Medicină Reproductivă, în România funcționează în prezent aproape 20 de unități publice și private autorizate să realizeze proceduri de fertilizare in vitro. Nouă din aceste centre se află în București, restul în Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Sibiu și Timișoara.
Cu ajutorul datelor Termene.ro, am analizat activitatea câtorva astfel de clinici.
Spitalul Wellborn din cadrul Clinicii Promed System a fost deschis în București în noiembrie 2013. S.C. Promed System SRL îi are ca asociați pe Natalia Predoi și Cosmin-Andrei Ion. Acesta din urmă a fost revocat din funcția de administrator al societății și înlocuit cu Ioana-Cristina Hintz. Clinica a avut, în 2014, o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit de 103.432 de lei, după un vârf de peste un milion de lei în 2012.
promed
O altă clinică care se ocupă de fertilizări in vitro este Polisano din Sibiu, ce-i are ca acționari pe Andreea Loredana Vonica-Gligor și Daniela Ioana Vonica. De curând, reprezentanții clinicii au anunțat că „banca de țesuturi și celule din Centrul de fertilitate al Clinicii Polisano București va fi preluată și se va transfera în Centrul de fertilitate al Clinicii Polisano Sibiu.” Cifra de afaceri pentru 2014 a fost de 62,5 milioane de lei, iar pierderile s-au ridicat la 10,2 milioane de lei.
Clinica Gynera a fost fondată în august 2005, de către Laura-Luana Dracea, cu o participare de 95%, și Andrei-Mihai Dracea, cu 5%. În 2008, obiectul principal de activitate a devenit asistența medicală specializată. Centrul a avut în 2014 o cifră de afaceri de 6,59 milioane de lei, cu aproape două milioane de lei mai mult decât în anul precedent. Clinica a înregistrat un profit de peste două milioane de lei în 2014.
gynera
Înființată în 2009, Clinica Genesys funcționează în prezent în cadrul Medlife și are ca acționar unic societatea S.C. Accipiens S.A. Firma este administrată de Mihail Marcu, care este și președintele MedLife, (Sursa aici), al cărui mandat a fost prelungit în mai 2015. Clinica a avut în 2014 o cifră de afaceri de 18,5 milioane de lei, în creștere cu 4,5 milioane față de anul precedent. Evoluția a fost constantă de-a lungul ultimilor ani. 2014 a fost și anul cu cel mai mare profit: 2,4 milioane de lei.
Și Athena Hospital din Timișoara realizează fertilizări in vitro, în cadrul unui centru specializat. Athena Hospital n-a avut rezultate prea bune în ultima vreme: a avut o cifră de afaceri de 2,5 milioane de lei și pierderi de 3,4 milioane de lei.
athena

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe