Și în industria de morărit și panificație, lista firmelor cu cele mai mari datorii la stat este compusă din firme în insolvență sau faliment.
Galmopan Galați SA, în insolvență din 2014, este cel mai mare datornic la stat din industria de morărit și panificație, potrivit datelor centralizate de Termene.ro. Firma, deținută de Petrică Herăscu, figurează cu datorii la bugetul de stat de 10,58 milioane lei (plus accesorii de 5,4 milioane lei).
Urmează, T.G.D.-Impex Tulcea care nu mai are activitate din 2010, moment la care figura în insolvență, dar care apare cu datorii către bugetul de stat de 9,4 milioane lei (plus accesorii de 4 milioane lei).
Topul este completat de o altă firmă în faliment – Arslan Prodimpex Ilfov. Producătorul de biscuiți și prăjituri, cu proprietari turci, are datorii către bugetul de stat de 8,1 milioane lei (plus accesorii de 700.000 lei).
Fabrica Spicul din localitatea Rudeni, jud Ilfov, este următoarea pe lista centralizată de termene.ro, cu datorii de 4,8 milioane lei. După patru ani de insolvență, fabrica a intrat în faliment, unitatea de producție fiind cumpărată la licitația organizată de administratorul judiciar de către VelPitar, unul dintre cei mai mari producători de pe piața românească a panificației. Fabrica Spicul era o construcție nouă, investiție greenfield.
Bambynktrade Iași, fostă Panex, de asemenea în faliment, figurează cu datorii de 4,5 milioane lei (plus accesorii de 7,3 milioane lei).
Lista datornicilor din industria de morărit și panificație este completată de Mopan Vaslui, parte a grupului Racova, controlat de omul de afaceri Adrian Porumboiu. Producătorul figurează cu datorii de 4,36 milioane lei. Mopan deține 7 fabrici de paine – Suceava, Radauti, Falticeni, Gura Humorului, Campulung, Vatra Dornei si Solca, 2 patiserii – Suceava si Gura Humorului si o fabrica de biscuiti-napolitane – Suceava.
Standard Snacks, producătorul snacks-urilor sărate Bazzaconi şi Rontzy, înființat de omul de afaceri Dorin Drăgoi, ocupă locul șapte cu datorii de 4,22 milioane lei. Fabrica din Voluntari a intrat în insolvență în 2010, la cererea creditorilor, iar ulterior în faliment.
Următoarele firme care completează clasamentul până la zece, respectiv Ali-Mar Center Exclusiv, Singbai-Gagea și Romaia Business Concret sunt în aceea și situație, de faliment. Datoriile acestora se situează la 4 milioane lei fiecare.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe