Fie că ai copii, iar camerele nu sunt suficiente pentru toți, ori pur și simplu îți dorești mai mult spațiu în locuința ta, cert este că sunt momente în care realizezi că extinderea casei nu este doar un moft, ci o necesitate.

Să te muți într-un alt loc nu este cea mai bună idee, mai ales dacă nu ai bugetul necesar, așa că extinderea casei  este soluția perfectă pentru a câștiga o suprafață locuibilă în plus.

Însă, odată cu acest plan de construcție, apar și întrebările: Oare să fac un dormitor sau două? Ori extinderea trebuie făcută în spatele casei sau în față? De asemenea, etajul este o soluția?

Așadar, extinderea casei nu este o treabă ușoară și pentru ca totul să iasă așa cum îți dorești, ideal este să ai un plan bine pus la punct. Fă-ți o schiță detaliată care să includă materiale de construcție de care ai nevoie, designul noii structurii și, de ce nu, poți include chiar și mobilierul. În felul acesta o să ai un cost estimativ al tuturor lucrărilor.

Pentru a îți veni în ajutor, iată mai jos câțiva pași esențiali pentru extinderea casei:

Bugetul

Este bine să știi de la început ce vrei. Extinderea casei este un lucru costisitor și implică multe lucrări, autorizații și, în plus, consolidarea fundației. Așadar, este important să fii realist în ceea ce privește bugetul tău.

Multe persoane nu își permit să înceapă un astfel de proiect, așa că apelează la împrumuturile bancare sau nebancare. Dacă ești în această situație, e mai mult decât necesar să ai un plan de la început, pentru a ști câți bani să împrumuți.

Apelează la o firmă specializată

După ce ți-ai făcut un plan cu noul proiect, ideal este să apelezi la o firmă de construcție. Aceasta o să stabilească amploarea proiectului și o să-ți spună o dată estimativă privind terminarea lucrărilor.

În plus, dacă apelezi la serviciile unei firme specializate, nu o să fii nevoit să te ocupi tu de cumpărarea materialelor necesare extinderii.

Lucrează cu un arhitect

Chiar dacă tu ți-ai făcut un plan cu extinderea locuinței și știi exact ce îți dorești, recomandat este să apelezi la un arhitect.

De exemplu, poate îți dorești extinderea casei pe verticală, însă nu iei în considerare o recompartimentare a parterului. Un arhitect te poate ajuta cu planul, astfel încât amplasarea unei căi de acces către etaj să fie corect poziționată. Ori, poate, te poate sfătui cu privire la recompartimentarea pereților cu scopul de a crește rezistența casei.

Fundația și consolidarea

În cazul locuințelor cu o fundație rezistentă, de minim 50 cm, extinderea se face pe verticală. O casă poate fi extinsă pe verticală numai dacă are o fundație consolidată.

De asemenea, consolidarea este un plan esențial care trebuie făcut dacă începi lucrările de extindere. Ce presupune această consolidare? Ei bine, ea implică întărirea pereților din exterior, dublarea structurii, dar și recalibrarea și reorganizarea căilor de acces și a ferestrelor.

În cazul în care consolidarea nu este realizată corespunzător, întreaga structură poate suferi daune prin torsionarea pereților.

Pentru ca fundația și consolidarea să fie rezistente, este necesar să utilizezi materiale de construcție calitative. Într-adevăr, acestea sunt costisitoare, însă gândește-te că această lucrare este o investiție de viitor.

Construirea unei noi camera sau poate ridicarea unui etaj este tipul de proiect la care visează mulți. Fie că îți dorești o bucătărie mai mare, ori poate vrei să-ți extinzi casa cu 2 – 3  camere, ideal este să apelezi la o firmă specializată. În felul acesta lucrările sunt terminate la timp, conform termenului din contract – și, în plus, nu o să-ți bați capul cu achiziționarea și cu transportul materialelor de construcție.

În plus, dacă proiectul este unul de amploare, nu ezita să apelezi la serviciile unui architect. Dacă ai un plan bine pus la punct de la început, sigur și rezultatele vor fi așa cum îți dorești.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe