Emoții, curiozitate în legătură cu ceea ce îmi rezervă viitorul, încredere și puțină frică de necunoscut = prima zi de muncă la Termene.ro.
Un milion de gânduri și întrebări îmi treceau prin minte: Oare cum va fi? Oare cum mă vor primi noii mei colegi? Sper să fac o impresie bună.

Abia ieșită de pe băncile facultății, mă aflam în căutarea unui job. Și ca mulți tineri din generația mea care încearcă să-și clădească un viitor prin propriile forțe, bazându-se pe propriile capacități și aptitudini, am susținut o serie de interviuri.

Am pornit la drum încrezătoare, dar m-am lovit și eu ca toți ceilalți de refuzuri, promisiuni ce nu s-au mai concretizat și de nelipsita replică: Te-ai descurcat ok, dar…am avea nevoie de cineva cu experiență.

Reflectând asupra situației mele, mi-am dat seama la un moment dat că, în urma nenumăratelor interviuri susținute, am căpătat o experiență semnificativă. Nu în muncă, ci în interviuri.

Recunosc că un timp m-am simțit pierdută, neștiind pe ce drum să o iau și cum să fac să ies din această situație. Totul până într-o zi când mi s-a oferit șansa de a lucra la Termene.ro.

Prima fată care face parte din echipa Termene…wow impresionant! Am simțit că am dobândit un statut important pe care trebuie să mi-l asum.
Am reușit să ma integrez într-o echipă de bărbați, adevărați profesioniști în programare și dezvoltare software și să mă ridic în scurt timp la înălțimea așteptărilor. Astfel, de 9 luni de zile lucrez cot la cot cu ei, o echipă tânără, entuziastă și dedicată proiectelor frumoase pe care le realizează.

Am fost acceptată încă din prima zi chiar și de Hachiko, mascota echipei sau „pisica sub acoperire” cum ne place nouă s-o alintăm, care este alături de echipă încă de la începutul proiectului Termene.

În tot acest timp, am învățat o grămadă de lucruri, atât din punct de vedere profesional cât și personal. Am învățat să fac vânzări, marketing, dar și să comunic cu oamenii și ce atitudine trebuie să adopt în relațiile cu aceștia. Am învățat că nu este suficient să dezvolți un proiect interesant dacă nu stabilești o relație strânsă cu oamenii pe care vrei să-i ajuți prin intermediul lui. Acest lucru este valabil în orice moment al vieții, nu doar la nivel profesional.

După 9 luni la Termene consider că am am ajuns la un anumit nivel de cunoștințe care îmi permite să fac lucruri importante pentru oameni alături de echipa mea. Am învățat să pun accent pe nevoile oamenilor cărora ne adresăm și cel mai important…să am încredere în mine.

M-am axat pe marketing și am ajuns într-un timp scurt la un nivel la care nu m-aș fi așteptat, dar sunt conștientă că mai am mult de aprofundat pentru a deveni un specialist în acest domeniu.

Partea frumoasă este că în fiecare zi descopăr lucruri noi și învăț lucruri frumoase de la fiecare membru din echipă. Tocmai de aceea nu mă pot gândi la Termene.ro ca la un simplu loc de muncă, ci ca la o adevărată familie. Pentru că în sânul unei familii te simți protejat și sprijinit, exact cum mă simt eu zi de zi.

Lucrurile nu sunt roz mereu, nu are rost să vă mint. Sunt și momente tensionate, când simțim că nervii ne părăsesc încet încet, dar le facem față cu brio și ne concetrăm pe ceea ce este important, și anume la sfârșitul zilei să știm că lucrurile au ieșit bine. Că ceea ce facem noi este important pentru oamenii care se bazează pe noi.

Principiul după care mă ghidez în viață este acesta: „Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îți place ceea ce faci, te vei bucura de succes.” (Albert Schweitzer)

Tu faci ceea ce îți place?

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe