Fondul polonez de investiții Enterprise Investors vrea să vândă în următorii ani rețeaua de supermarketuri PROFI, scrie economica.net. Enterprise Investors a cumpărat rețeaua PROFI în 2009, pentru 66 milioane euro.
actionari profi
Mutarea este naturală având în vedere că fondurile de investiții stau în medie 5 ani într-o companie, iar Enterprise Investors are deja 6 ani în acționariatul PROFI, timp în care numărul de magazine a crescut de aproape 6 ori, de la 67 la 363 de magazine, iar afacerile s-au multiplicat de circa 4 ori, de la 489 milioane lei în 2009 la 1,84 miliarde lei anul trecut. Compania a fost profitabilă în toți acești ani.
Istoricul financiar al Profi Rom Food, firma care administrează rețeaua de magazine, date accesate prin intermediul portalului financiar Termene.ro.
indicatori_profi
PROFI are cea mai extinsă rețea la nivel național, fiind prezentă în 173 de localități, și cel mai dinamic retailer din acest an, cu peste 80 de magazine noi deschise.
Compania va continua extinderea, planurile managementului fiind să ajungă la 500 de magazine la sfârșitul anului 2016. În acest scop, PROFI împrumută 109,5 milioane lei de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
De la începutul anului, PROFI este condusă de un român, Daniel Cîrstea.
Compania operează trei tipuri de magazine (PROFI, PROFI City și LOCO) și are peste 8.600 de angajați.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe