Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri şi jucării din România, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.
Conform acordului, eI va furniza şi fonduri adiţionale de două milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltării reţelei.
Tranzacţia este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, informează Enterprise Investors.
Vânzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, şi Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital. Cu o reţea de 47 magazine în 27 de oraşe şi cu o puternică platformă online, Noriel este liderul pieţei de retail de jucării din România. Compania a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu, ca importator şi distribuitor de jucării şi jocuri. În 1999, compania a creat „Toys and Games”, propria divizie de producţie de jocuri de carton şi puzzle-uri.
Noriel şi-a continuat dezvoltarea prin intrarea în retail în 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creând o reţea de magazine specializate în vânzarea jocurilor şi a jucăriilor. Astfel, Noriel a devenit curând cel mai important canal de distribuţie din România pentru brandurile proprii, dar şi pentru multe branduri internaţionale. În 2015, vânzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 30 milioane de euro.
„Performanţa atinsă de Noriel de-a lungul anilor este impresionantă, iar Enterprise Investors poate continua acest trend ascendent creând, în acelaşi timp, noi oportunităţi pentru Noriel în anii care vin. Ţelul nostru este să facem din fiecare vizită la Noriel o experienţă memorabilă pentru copii şi familiile lor’, a spus Jacek Wozniak, partener la Enterprise Investors, care este responsabil de această investiţie.
Potrivit lui Şerban Roman, Country Director la Enterprise Investors, intenţia noului proprietar este de a dubla numărul magazinelor în următorii ani.
„După finalizarea tranzacţiei intenţionăm să repetăm experienţa de succes de la Profi. Vom întări echipa de management cu experţi în domeniu şi vom sprijini dezvoltarea reţelei de magazine Noriel în ţară astfel încât să dublăm numărul de magazine în următorii ani”, a spus Şerban Roman.
Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depăşeşte două miliarde de euro. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde euro în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare şi au vândut 111 companii realizând încasări brute de 2,3 miliarde euro. În România, Enterprise Investors are o prezenţă constantă din anul 2000. Capitalul investit în companii româneşti este de aproximativ 200 de milioane de euro, inclusiv această tranzacţie.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe