În faţa ofensivei gigantului telecom RCS&RCDS, cunoscut pentru politica sa agresivă de preţuri, de pe piaţa de energie, italienii de la Enel şi-au îmbunătăţit oferta de vânzare de energie elecrică pentru clienţii casnici. La un consum de energie ceva mai mare, factura a ajuns să scadă sub cea a RCS&RDS.
 
Enel a anunţat o ofertă mai bună pentru consumatorii casnici care doresc să primească energie electrică în sistem de piaţă liberă, nu la tarife reglementate de stat. Compania italiană, care asigură distribuţia şi furnizarea în trei dintre cele opt zone de distribuţie a energiei electrice din România a anunţat un preţ mai mic pentru serviciul său E-Light. Concret, noul serviciu include un abonament în cuantum de 0,05 lei/zi/loc de consum şi un preţ al energiei electrice de 0,147 lei/kWh. La acest pachet se adaugă componentele reglementate de către ANRE sau aprobate prin acte normative specifice – tarifele pentru servicii de transport, sistem și distribuție, taxa de cogenerare, certificate verzi, acciza și TVA, după cum a transmis compania.
Cei de la Enel spun că la un consum mediu de 125 kWh pe lună, factura este cu 20% mai mică, în medie, faţă de cea plătită de acelaşi consumator casnic care rămâne în sistem reglementat, la preţurile dictate de reglementatorul ANRE.
La un consum de 125 kWh pe lună, factura finală este de 60,85 lei, cu TVA, fără taxele radio şi TV, potrivit informaţiilor furnizate de Enel la solicitarea ECONOMICA.NET. Preţul la energie şi valoarea abonamentului zilnic sunt garantate doi ani.

Cum stă situaţia la RCS&RDS, cel puţin pentru clienţii din Bucureşti? Serviciul de comunicare al companiei nu a răspuns la solicitarea ECONOMICA.NET referitoare la valoarea unei facturi echivalente, dar calculele noastre, confirmate de operatorii de la call-centr-ul companiei arată că un viitor client Digi Energy ar avea de plătit o factură de 61,02 lei pentru un consum de 125 kWh pe lună, cu TVA şi fără taxele radio şi TV.
Calculul nostru a fost făcut pentru un consumator care este deja client al RCS&RDS pentru serviciul de televiziune şi/sau internet, şi care beneficiază de o reducere a preţului energiei, plătind 0,155 lei/kWh. Dacă nu este deja abonat al unui serviciu RCS&RDS, preţul este de 0,165 lei. La acelaşi consum, factura lunară ar fi de 62,5 lei, potrivit calculelor ECONOMICA.NET. Preţul energiei este valabil un an.
Amintim că, potrivit legii, toţi clienţii casnici pot să schimbe furnizorul de electricitate sau pot alege acelaşi furnizor, dar cu opţiunea de a primi energie la preţ de piaţă liberă, nu la preţ reglementat. Acest lucru a făcut ca în ultimele luni să se înmulţească ofertele de vânzare de energie electrică pentru consumatorii casnici în sistem de piaţă liberă.
 
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe