Enel Distribuţie Muntenia va investi peste 22 milioane lei pentru realizarea a două noi linii subterane de înaltă tensiune, care vor asigura legături mai sigure între staţia Fundeni, aflată în gestiunea Transelectrica, şi staţiile Enel 110/20 kV Obor şi Nord.
Conform unui comunicat al companiei, fiecare dintre aceste două noi magistrale are o capacitate echivalentă suficientă pentru a asigura alimentarea a circa 180.000 de utilizatori. Scopul lucrărilor este creşterea gradului de siguranţă şi asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona centrală a Bucureştiului.
„Conform unui studiu de perspectivă realizat de Enel Distribuţie Muntenia, consumul de energie electrică în zona deservită de compania de distribuţie va creşte, în medie, cu circa 1,6% anual. Astfel, pentru creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică, două noi cabluri de înaltă tensiune (110 kV), dintre care unul va înlocui o line subterană veche de peste 45 ani, vor fi racordate de către Enel în staţia Fundeni prin două celule de 110 kV cu echipamente modernizate”, se menţionează în comunicat.
Cele două cabluri subterane au, fiecare, o secţiune de 1.600 mm2 şi o capacitate de transport de 180 MVA (mega-volt amper). Astfel, în cazul unei avarii grave, consumatorii nu vor mai resimţi efectele ei, deoarece vor fi disponibile ca rezerve cele două noi linii electrice subterane. Acestea vor asigura creşterea posibilităţii de transfer al puterii între zonele de est şi nord ale Capitalei, dar şi o flexibilitate deosebită a reţelei, oferind posibilitatea de racordare de noi consumatori din zonă, în condiţii de siguranţă. Lucrările se vor realiza în strânsă colaborare cu operatorul naţional de transport şi sistem.
Cu o lungime totală de 15,3 km, realizarea celor 2 magistrale impune o serie de autorizări din partea autorităţilor relevante şi lucrări complexe. Astfel, în perimetrul Dobroeşti, Colentina, Obor, Tei, Ştefan cel Mare vor fi efectuate lucrări de subtraversare a arterelor principale şi îngropare a cablurilor cu termen de finalizare la sfârşitul anului 2017.
Enel este o companie energetică multinaţională, jucând un rol important pe piaţa de electricitate şi gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa şi America Latină. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de 89 GW, generează electricitate şi gaz printr-o reţea ce acoperă circa 1,9 milioane km şi deţine 61 de milioane de consumatori în toată lumea.
Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienţi din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind aproape o treime din piaţa locală de distribuţie.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe