Acționarii grupului de firme Autonet, furnizorul numărul 1 de servicii din domeniul auto pe piaţa românească, au încheiat o tranzacție cu Swiss Automotive Group (SAG), unul dintre cei mai mari furnizori independenți de piese auto la nivel european, a anunțat Autonet pe propriul site.
Companiile din grupul românesc vor fi incluse într-un holding, în care SAG va fi acționar cu 51%, iar actualii acționari ai Autonet vor deține 49%. SAG și Autonet Group Holding vor continua să opereze în mod separat pe piețele proprii.
Autonet este înregistrată în Satu Mare și deținută de oamenii de afaceri Zoltan Kondor și Lieb Mihaly.
actionari_autonet
Cele două grupuri acoperă împreună șapte țări – România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elveția, Austria și Belgia. Cele două companii sunt parte a aceluiași buying group, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociații de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.
„Ne propunem ca Autonet Group Holding și SAG să atingă o cifră de afaceri cumulată de un miliard de euro în următorii ani”, a declarat Mihály Lieb, acționar al Autonet și membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.
Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor necesare din partea autorităților de concurență.
Grupul Autonet este unul dintre cei mai importanți furnizori din segmentul reparațiilor auto din Europa Centrală și de Est, fiind compus din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), Autonet Management Company (management).
Autonet Import, cea mai mare firmă a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din România. Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 61 de depozite regionale.
Cu ajutorul Termene.ro am analizat istoricul financiar al firmei Autonet Import, ale cărei afaceri cresc de la an la an și este pe profit.
Grupul Autonet are 1.500 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2015 este estimată la aproape 280 milioane de euro.
Cu vânzări anuale de peste 500 milioane de franci elvețieni, Swiss Automotive Group este unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto de pe piața independentă europeană. SAG operează printr-o rețea de 100 de depozite și deține o flotă de 500 de vehicule de distribuție.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe