Compania low-cost Ryanair a anunţat că va reduce numărul de zboruri de pe aeroporturile din Londra. Compania operează două zboruri pe zi între Bucureşti şi Londra Stansted şi oferă cele mai mici tarife la bilete de avion. 
Gigantul aerian Ryanair a anunţat că va reduce numărul de zboruri de pe aeroporturile din Marea Britanie, ca efect al votului Referendumului din 23 iunie, în urma căruia cetăţenii Marii Britanii au votat pentru prăsirea Uniunii Europene.
Ryanair a militat puternic pentru rămânerea Marii Britanii în UE. În anunţul cu privire la rezultatele pe primul trimestru al anului financiar, compania a anunţat că este prea devreme pentru a anticipa rezultatul economic şi politic după Referendum, dar are planuri de urgenţă pentru oricare dintre variante.
„Între timp, vom pivota creşterea noastră în afara aeroporturilor din Marea Britanie şi ne vom concentra pe creşterea aeroporturilor din UE în următorii doi ani. Iarna aceasta vom tăia din capacitatea şi frecvenţa zborurilor a multor rute operate de pe aeroportul Stansted – deşi nicio rută nu va fi închisă -, acolo unde suntem cu mult înaintea ţintei anuale de creştere a traficului”, se arată în anunţul de la Bursa de la Londra. Compania nu a anunţat care rute vor fi afectate de reducerea capacităţii.
Ryanair zboară de două ori pe zi de la Bucureşti la Londra Stansted.
În anunţ se mai arată că, dacă Marea Britanie nu va fi capabilă să păstreze accesul la piaţa unică şi spaţiu aerian comun, acest lucru ar avea implicaţii pentru trei rute interne.
O simulare în sistemele de rezervare ale Ryanair, Wizz Air şi Tarom, pentru perioada 3-10 septembrie, arată că un bilet dus-întors la Ryanair costă 184 de euro, 200 de euro la Wizz Air şi 476 de euro la Tarom.
În primul trimestru al anului financiar, încheiat la 30 iunie 2016, Rynair a transportat 31,2 de milioane de pasageri, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a raportat venituri de 1,687 miliarde de euro. Profitul după taxe a crescut cu 4%, faţă de primul trimestru din 2015, la 256 milioane de euro.
 
 
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe