Fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, a mers pe mâna editurii Aius din Craiova, pentru a-și publica lucrările despre tehnica interviului sau despre talk-show (SURSA). Una dintre cărțile coordonate de prof. univ. dr. Marin Ion de la Universitatea Hyperion din București se intitulează „Televiziunea: menire socială, dezvoltare științifică și comunitară”.
Înființată în 1991, societatea Aius Printed SRL e deținută de Mihaela-Simona Chiriță și Nicolae-Sidor Marinescu. Potrivit prezentării, editura își propune „promovarea culturii (chiar când vandabilitatea nu era un argument decisiv al editării) şi constituirea unui grup de intelectuali în jurul programului editurii care să asigure şi conţinutul ştiinţific al cărţilor editate la noi.”
aius
Editura a publicat 148 de titluri numai în 2011, dar acestea nu s-au dovedit a fi prea profitabile: în 2014, societatea a avut o cifră de afaceri de 356.477 lei și un profit de 10.087 de lei.
Două dintre lucrările științifice publicate de fostul senator Cătălin Voicu în perioada detenției au apărut la Editura V.I.S. Print, și au fost coordonate de conf. univ. dr. Eliodor Tanislav, respectiv conf. univ. dr. Dan Voinea, fostul procuror care s-a ocupat, între altele, de dosarele Revoluției și al Mineriadelor. Asociatul unic al Editurii V.I.S. Print este Iulică Costel Văduva. A avut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei și un profit de 87.472 de lei în 2014.
Alte două lucrări, coordonate tot de Dan Voinea, au apărut la editura Asociația de Drept Umanitar, iar a cincea – la Sitech Craiova. Sitech este recunoscută de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) și acreditată de Ministerul Educației, se menționează în prezentarea societății. Aurel Popa și Dorinei Stoica sunt asociați în cadrul firmei. Afacerile societății s-au ridicat la 882.287 de lei în 2014, iar profitul – la 11.200 de lei. Tot la Editura Sitech și-au publicat cărțile și Marius Petcu, fost lider sindical (Sursa aici) și omul de afaceri Dinel Staicu, care a elaborat nu mai puțin de 10 lucrări.
sitech_apostu
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a publicat la Editura Risoprint din Cluj-Napoca. Între titluri menționăm: „Controlul calității peștelui, batracienilor și fructelor de mare”, „Norme de igienă în unitățile de alimentație”, „Controlul calității laptelui, produselor lactate și a mierii” și „Controlul calității cărnii și produselor din carne”. Acestea nu apar la o căutare pe site-ul editurii. Sunt menționate în schimb alte 19 lucrări semnate de Apostu, între care majoritatea apar ca având „tiraj epuizat”. (Sursa)
apostu2

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe