Eco-Rom Ambalaje, una dintre cele mai mari firme de colectare a deşeurilor din ambalaje, ai cărei acționari sunt companii mari din FMCG din România, precum Coca-Cola, Argus, Heineken, Mars, Tetra Pak, Unilever, Ursus, Bergenbier, Tymbark Maspex, Chipita a angajat NNDKP să conteste în instanță rapoartele de inspecție fiscală ale Autorității Fondului de Mediu pentru 2014 și 2013.
eco-rom
„Cu unanimitate de voturi „Pentru“ exprimate prin vot deschis de către acţionarii prezenţi, deţinând 75.564 de acţiuni reprezentând 75% din numărul total de drepturi de vot, întrunindu-se condiţia majorităţii prevăzute de art. 16.3 din actul constitutiv al Societăţii, prin prezenta aprobă: – demararea acţiunii în prima instanţa, cu privire la Raportul de Inspecţie Fiscală al AFM pentru anul 2014; – înaintarea documentele aferente Raportului AFM pentru anul 2013 avocaţilor de la NNDKP pentru a se vedea dacă mai este posibilă contestarea în instanţă a acestui Raport”
Vezi aici toate hotărârile acționarilor companiei: Termene.ro
Eco-Rom Ambalaje este una dintre firmele investigate de Parchet într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, comise în legătură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European şi a Consiliului European.
Dosarul cuprinde peste 40 de firme specializate în colectarea şi reciclarea deşeurilor, prejudiciul estimat cifrându-se la 54 milioane de euro.
Eco-Rom Ambalaje a derulat în 2014 afaceri de 42,37 milioane lei (9,5 milioane euro), în scădere cu 4% comparativ cu anul anterior, iar profitul s-a înjumătățit. Pe Termene.ro găsești tot istoricul fiscal al acestei firme: ECO-ROM AMBALAJE SA
bilant_eco-rom
Printre alte firme investigate se numără și: GREEN SESSION SRL, SESSION RECYCLE SRL și ECO PACK MANAGEMENT S.A.
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii operatorilor licenţiaţi în vederea preluării obligaţiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de îndeplinit de operatorii economici care au introdus pe piaţa naţională bunuri ambalate şi ambalaje de desfacere (generatorii de deşeuri de ambalaje) şi reprezentanţii unor societăţi cu care aceşti operatori licenţiaţi au încheiat contracte de prestări servicii au evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care au denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligaţii.
Înregistrarea şi declararea acestor operaţiuni a facilitat operatorilor licenţiaţi obţinerea vizei anuale necesare funcţionării acestora şi a condus la sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale la Fondul pentru mediu, respectiv a contribuţiei în cuantum de 2 lei/kg., datorată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de ambalaje corespunzătoare obiectivelor anuale minime de îndeplinit şi cantităţile de deşeuri de ambalaje efectiv valorificate.
La începutul lunii octombrie, AFM a sancționat şase firme care se ocupă de colectarea deşeurilor din ambalaje cu amenzi de 84 milioane lei (19 milioane euro), printre care și Eco-Rom Ambalaje.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe