Vastint România, divizia imobiliară din cadrul IKEA, a cumpărat un lot de 48 de hectare lângă terminalul Străulești, terminal care va include acces la metrou și parcare și va fi gata în a doua parte a acestui an (SURSA). Proiectul ce urmează a fi construit pe acest teren va fi unul mixt, predominant rezidențial, după cum a menționat directorul general al Vastint România, Antoniu Panait, pentru Economica.net. Valoarea recentei tranzacții este deocamdată necunoscută.
În 2014, societatea și-a schimbat numele: se chemase anterior Interprime Properties SRL.
Asociații din cadrul companiei – Vastint Holding B.V., înregistrată în Olanda, și Vastint Lithuania UAB – au decis la sfârșitul anului trecut să majoreze capitalul social al societății cu suma de 4,5 milioane de euro, până la 23,5 milioane de euro, pentru a rambursa parțial un împrumut acordat de Inter Finance S.A. Luxemburg în 2010, arată datele furnizate de portalul juridico-financiar Termene.ro. O altă majorare de capital fusese realizată în 2010, cu două milioane de euro.
vastint
Societatea e parte din Vastint Group, denumit anterior IKEA Property Division, înființat acum 25 de ani (Sursa: vastint.eu). În 2010, Vastint România a cumpărat terenul de 53.000 de metri pătrați ai fostei fabrici Timpuri Noi de la un grup de investitori din care făceau parte SIF Muntenia, Adrian Breazu și Gheorghe Ionescu, pentru 34,6 milioane de euro. A început să construiască apoi acolo un ansamblu de clădiri de birouri și apartamente. Prima fază a proiectului prevede construcția a 30.000 de metri pătrați de birouri, pentru care căuta deja chiriași la începutul anului trecut (Sursa aici).
În 2011, Vastint a achiziționat 20.000 de metri pătrați în apropierea Carrefour Orhideea, în completarea unei tranzacții anterioare. Valoarea totală a tranzacției s-a ridicat la 13 milioane de euro. Va ridica acolo Business Garden Bucharest, un ansamblu de spații de birouri și comerciale.
Potrivit datelor Termene.ro, Vastint România a avut în 2014 pierderi de 5,4 milioane de lei. Divizia de retail a companiei mamă, IKEA România, a avut în 2014 afaceri de 394,4 milioane de lei, și a înregistrat un profit de 11,3 milioane de lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe