Nicolas Maure este directorul general Dacia Renault România și îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcția de director general al AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.
AvtoVAZ este cea mai mare companie producătoare de mașini din Rusia. Compania este cunoscută în principal pentru producția de mașini Lada. Cele mai importante piețe pentru Lada sunt Rusia, Kazahstan, Ucraina și fostele state sovietice. În anul 2009, compania a produs 294.737 mașini Lada și a asamblat 43.047 kituri de mașini, după ce în 2008 a avut o producție de 920.000 de unități.
În anul 2008, compania avea vânzări de 10 miliarde euro, 105.000 angajați și o cotă de piață de 26%.
În decembrie 2007, constructorul francez de automobile Renault a achiziționat de 25% din AvtoVAZ.
AvtoVAZ deține o fabrică situată în apropiere de Moscova, în Togliatti. Având o capacitate de 1,5 milioane de mașini pe an și cu un număr de 22.000 de angajați, aceasta și-a câștigat prestigiul de a fi cea mai mare fabrică de mașini din Rusia.
Candidatura lui Nicolas Maure a fost propusă de alianța Renault-Nissan, care împreună cu firma rusă de stat Rostec controlează AvtoVAZ, informează Agerpres.
Problema numirii unui nou director la conducerea AvtoVAZ urmează a fi dezbătută la reuniunea Consiliului de Administrație de la AvtoVAZ.
Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Este al patrulea francez aflat la conducerea companiilor Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie (RTR), cu o cifră de afaceri cumulată de circa 4 miliarde de euro şi cu profituri de zeci de milioane. De profesie este inginer, Nicolas Maure este absolvent al École Centrale de Paris (ECP) şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Am analizat cu ajutorul Termene.ro – cea mai mare bază de date financiare și juridice, evoluția companiei RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE SRL.
În anul 2014, compania a avut o cifră de afaceri de 1 876 722 128 de lei și un profit net de 21 644 365 lei. Până în prezent, Renault a înregistrat 105 dosare în instanță.
Renault deține o participație de 50% la compania care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul Nissan Motor deține un pachet de 17,13%. Corporația rusă Rostec deține un pachet de 32,87%, potrivit AGERPRES.
Pierderile AvtoVAZ s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble în anul 2015. Prin urmare, a fost anunțat faptul că Bo Andersson va demisiona din funcție chiar înainte de terminarea mandatului său, care se încheia la sfârșitul anului curent.
Sub conducerea lui Andersson, AvtoVAZ a concediat mulţi angajaţi, a diminuat costurile şi a încercat să scadă corupţia şi ineficienţa, conform AGERPRES.
Nicolas Maure se află la conducerea Automobile Dacia şi Renault Technologies Roumanie de aproximativ 5 ani, devenind astfel cea mai mare companie din România, dată fiind cifra de afaceri.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe