Potrivit declarației de avere publicate anul trecut, directorul general al companiei Nuclearelectrica, Daniela Lulache, deține o casă de 582,8 metri pătrați și un apartament de 169,9 metri pătrați în București, bijuterii de 80.000 de euro și ceasuri în valoare de 10.000 de euro. Avea și patru conturi în bănci: cea mai mare sumă se afla într-un cont la BCR – 254.522,88 lei. Salariul de la Nuclearelectrica i-a adus 664.442 de lei. Obținerea acestor bani e însă condiționată de obținerea de profituri pentru companie, a explicat ea. „Salariul se încadrează în perimetrul reglementării Guvernului privind corelarea cu salariul pe ramură. Această dezbatere despre salarizarea managerului la stat implică cred, două paliere de responsabilitate, faţă de acţionari dar şi faţă de public. În acest sens, angajamentul meu este că la finalul primului an de mandat voi creşte profitul Nuclearelectrica sau, dacă nu, îmi asum ca salariul şi toate beneficiile să rămână companiei”, a spus Lulache, citată evz.ro. (Sursa: evz.ro)
Anterior, Daniela Lulache a fost director general al Fondului Proprietatea, calitate în care obținea un salariu de 17.000 de euro, secretizat printr-o clauză de confidențialitate. La momentul respectiv, salariul său era de șapte ori mai mare decât cel obținut de către președintele României. Contractul său prevedea și o primă de concediere de 120.000 de euro. (Sursa:  hotnews.ro) Potrivit fostului președinte al României, Traian Băsescu, Lulache a încasat „vreo jumătate de milion de euro” pentru că a fost demisă. (Sursa: gandul.info)
Între mai 2012 și mai 2013, Lulache a fost consilier al viceguvernatorului Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu. (Sursa: nuclearelectrica.ro) La ediția de anul trecut a Topului Forbes al celor mai influente femei din România, Lulache a ocupat poziția a 11-a din 50. (Sursa: forbes.ro)
Daniela Lulache a fost căsătorită cu Cristian Lulache, acționar în mai multe companii conectate politic. În cadrul companiei Anna Comrom SRL, specializată în acvacultură, Cristian Lulache l-a avut ca partener de afaceri până la jumătatea anului trecut pe Cristian Bogdan Zgabercea, trimis în judecată anul trecut alături de baronul PSD Nicușor Constantinescu (Sursa: pna.ro). Daniela și Cristian Lulache, în prezent divorțați, sunt nașii fostului ministru de Interne, Cristian David. (Sursa: economie.hotnews.ro)
Compania de stat Nuclearelectrica SA a fost înființată în 1998 și este subordonată Ministerul Energiei. În cadrul societății, statul deține 82,49% din acțiuni, Fondul Proprietatea – 9,09%, iar ceilalți acționari – restul de 8,41%.
Are două sucursale fără personalitate juridică: CNE Cernavodă, care exploatează unitățile 1 și 2 ale centralei nucleare de la Cernavodă și serviciile auxiliare și sucursala FCN Pitești, fabrică calificată de combustibil nuclear. (Sursa: nuclearelectrica.ro)
Cifra de afaceri a companiei a fost constantă în ultimii ani: 1,79 miliarde de lei în 2014, după un vârf de 1,93 miliarde de lei în anul precedent. Profitul net a fost de 133 milioane de lei în 2014.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe