În mod sigur ai strâns de-a lungul timpului numeroase telefoane pe care le-ai folosit, pe fiecare în parte, câte un an sau doi. Iar cum moda dispozitivelor mobile s-a schimbat periodic, am ajuns de la micile celulare cu butoane, la cele cu clapetă, ca mai apoi piața să fie invadată de așa numitele smartphone-uri.

Indiferent de marca sau modelul pe care îl prefer, sigur ai schimbat în timp mai multe telefoane. Încă le mai ai pe cele vechi, care zac aruncate pe undeva? Le poți valorifica într-un amanet de telefoane. Astfel de afaceri au luat amploare și în România, tot mai mulți români apelând la serviciile lor.

Motivul? Iată de ce ar trebui să strângi toate telefoanele vechi și să mergi cu ele la amanet:

Fii ecologist! Casarea lor este bună pentru mediul înconjurător

Sub nicio formă nu trebuie să arunci un telefon vechi la gunoi. Aparatura care nu mai este funcțională sau pur și simplu nu mai ai nevoie de ea se duce la casat, nicidecum nu se aruncă la ghenă. Poți face acest lucru cu telefoanele pe care le ai în casă. În funcție de tipul lor, de ce piese au, vor fi evaluate și poți primi și bani în schimbul lor.

Poți recupera rapid niște bani din investițiile făcute

La un amanet de telefoane poți primi bani pe dispozitivele tale vechi, care vor fi evaluate în funcție de model, de starea în care se află, de vechimea lor și dacă sunt sau nu funcționale. Poate nu va fi o sumă foarte mare, însă vei recupera o parte din banii investiți atunci când le-ai achiziționat noi sau la mâna a doua.

Cea mai mare căutare o au smartphone-urile, în special pentru piesele de schimb, ce pot fi refolosite, așa că te poți alege chiar cu bani frumoși dacă telefoanele tale sunt în stare bună, la nivel de piese. Cu cât ții mai mult un mobil vechi, cu atât el se va devaloriza, asta pentru că tehnologia avansează cu pași foarte mari.

Poți face bani de avans pentru unul nou

Și dacă îți dorești un model mai nou, poți obține bani de avans pentru unul nou, mai ales dacă nu mai ai răbdare. Procedura într-un amanet de telefoane este foarte simplă și nu trebuie să aștepți zile în șir.

Cel mai mare avantaj este că nu trebuie să aștepți. De regulă, oamenii aleg să-și vândă telefoanele vechi, însă nu știi cât va dura până când va apărea un posibil cumpărător, interest de produsul tău. Poate dura o zi sau poate o lună. Acesta este motivul pentru care un amanet poate fi o soluție mai bună și în mod cert mai rapidă.

Cum obții suma corectă pentru telefonul tău?

Trebuie să știi că ai șanse să obții bani mai mulți pentru telefonul tău dacă acesta îndeplinește mai multe condiții. De exemplu, să fie funcțional și să aibă cu el toate accesoriile din fabrică. Vei ieși în avantaj dacă îl duci în cutia originală, cu încărcător, căști și alte obiecte adiacente. În plus, curăță-l și vei vedea că va fi evaluat corect. Un telefon murdar, plin de pete, va fi cel mai probabil subevaluat. Atenție, în acest caz vorbim de telefoane care încă mai pot fi folosite, din categoria smartphone-urilor, chiar dacă sunt din generații mult mai vechi. Celelalte, precum telefoanele cu tastatura Qwerty, vor fi cel mai probabil casate sau folosite piese, dacă este cazul.

Nu ține aruncate telefoanele vechi, valorifică-le! Ține cont și de faptul că politicile sunt menite să ofere clientului posibilitatea de a-și recupera bunul în decurs de 30 de zile, dacă se răzgândește, astfel că îți poți recupera telefonul returnând suma primită.

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe