Doi dintre cei mai importanți producători de lactate, grupul francez Danone și cel olandez FrieslandCampina, au pus frâiele companiilor din România în mâinile managerilor români crescuți de ele. În schimb, producătorul român Albalact a ales un expat.
Albalact, Danone și FrieslandCampina sunt cei mai mari trei producători de lactate din România, cu afaceri cumulate de 1,44 miliarde lei (324 milioane euro).
De la 1 august, Danone – Producție și Distribuție de Produse Alimentare SRL îl are director general pe Adrian Pascu, numit în locul austriacului Dieter Schultz, potrivit Monitorului Oficial pus la dispoziție de Termene.ro.
actionari_ danone
Potrivit unui comunicat Danone, Pascu a venit la conducerea companiei din poziția de director de vânzări al Danone Rusia. Danone deține o fabrică de lactate în București și o gamă de branduri precum Danone, Activia, Cremosso, Danonino.
Potrivit datelor centralizate de Termene.ro, Danone a înregistrat scăderi ale afacerilor în ultimii doi ani și a trecut pe pierderi, pierzând astfel și primul loc pe piața lactatelor din România în fața Albalact.
ind danone
Acționarii FrieslandCampina se reunesc în 22 decembrie pentru a-l numi în funcția de director general și președinte CA al companiei pe Cornel Cărămizaru, începând cu data de 1 ianuarie 2016, în locul lui Jan Kivits.
actionari_friesland
Cărămizaru ocupă acum funcția de director de vânzări al companiei. FrieslandCampina mai deține două fabrici de lactate în România, una la Baciu în județul Cluj și una la Târgu Mureș. Recent compania a publicat în Monitorul Oficial proiectul de fuziune a companiilor prin care operează în România: Napolact, Industrializarea Laptelui Mureș și FrieslandCampina România, sub umbrela FrieslandCampina. Portofoliul FrieslandCampina cuprinde brandurile Napolact, Oke, Campina și Mili.
Conform datelor centralizate de Termene.ro, afacerile Friesland Campina au trecut pe creștere, dar compania a rămas pe pierderi.
in_friesland
Atât Pascu, cât și Cărămizaru sunt primii români numiți la conducerea celor două multinaționale.
În schimb, omul de afaceri român Raul Ciurtin, care controlează producătorul român de lactate Albalact, a adus în 2014 un expat la conducerea companiei, Stephane Batoux, anterior director general al Coca Cola România.
actionari_albalact
Afacerile și profitul Albalact au fost în continuă creștere în ultimii șapte ani.
Indicatori_albalact
Albalact are două fabrici de lactate, la Oiejdea în județul Alba și una la Câmpulung Moldovenesc în județul Suceava. Compania produce lactate sub brandurile Zuzu, Fulga, Albalact, Poiana Florilor și Rarăul.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe