Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a pronunţat, joi, o hotărâre în care constată că România a încălcat legislaţia comunitară de mediu, prin neluarea măsurilor necesare în scopul prevenirii poluării cu praf pe suprafaţa iazului Boşneag-extindere, aflat în proprietatea privată a statului şi în administrarea societăţii Moldomin Moldova Nouă, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
‘Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, împreună cu autorităţile competente în domeniul care face obiectul cauzei – Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale – depun toate eforturile pentru implementarea rapidă a unei soluţii în ceea ce priveşte iazul Boşneag-extindere. În acest sens, adaptăm cadrul legislativ pentru a răspunde corespunzător obligaţiilor ce decurg din Directiva 2006/21/CE. Urmărim cu atenţie procesul de implementare a unei soluţii în ceea ce priveşte iazul Boşneag-extindere şi vom demara o analiză menită să clarifice responsabilitatea situaţiei prezente’, potrivit comunicatului.
De asemenea, oficialii ministerului susţin că ‘vor purta un dialog strâns’ cu reprezentanţii Comisiei Europene, astfel încât să fie evitată declanşarea unei acţiuni în constatarea neexecutării hotărârii pronunţate şi impunerea unor sancţiuni pecuniare.
‘Precizăm că la acest moment nu se aplică sancţiuni pecuniare. Cauza are ca obiect o acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor consacrate de dreptul UE – şi anume art. 4 şi 13 alin. (2) din Directiva privind gestionarea deşeurilor din industriile extractive 2006/21/CE în ceea ce priveşte iazul Boşneag-extindere’, se mai arată în comunicat.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe