Ești antreprenor și administrezi o firmă care dorește să supraviețuiască și să prospere într-un context dificil, cu evoluție imprevizibilă și legislație haotică?

 

Crezi că propriii tăi clienți sunt un activ solid, pe care poți construi viitorul afacerii tale, printre puținii aliați pe care te poți baza?

 

Portofoliul propriu de clienți este un factor care cântărește greu în evaluarea afacerii fie că vorbim de perspectiva unei achiziții sau fuziuni, fie de dovedirea bonității firmei la acordarea unui credit. 

 

Totuși, cât de multe știi cu adevărat despre clienții tăi? Știi doar ceea ce declară ei public, imaginea construită de ei cu migală. Sau cunoști cu adevărat, bazat pe date și statistici, cu cine faci afaceri? 

 

Există situații în care clienții se pot transforma din aliați în dușmani, dintr-un activ într-un pasiv costisitor, generator de pierderi. O piatră de moară care duce spre blocaj financiar, insolvență și chiar faliment. 

 

Cum poți evita acest scenariu nedorit?

 

Află cum folosesc clienții Termene.ro verificarea și monitorizarea partenerilor pentru a evita pierderile în afaceri:

 

Platforma Termene.ro este un aliat veritabil al antreprenorilor care doresc să fie informați înainte de a lua, în cunoștință de cauză, decizii bazate pe date certe și oficiale. Prudența îți este de mare ajutor atunci când vrei să îți scalezi accelerat afacerea într-un mod sustenabil și durabil. 

 

Utilizatorii Termene.ro au învățat să folosească eficient funcțiile și filtrele de verificare și monitorizare a partenerilor de afaceri oferite de platformă și să seteze alerte asociate pentru a ține sub control sănătatea portofoliului lor de clienți. 

 

Cu cât crește și se extinde geografic și sectorial pe diverse nișe de piață, o afacere antreprenorială are nevoie tot mai mult de aceste servicii. Pe măsură ce firma crește, îți poate scăpa de sub control, iar relația personală cu fiecare client sau furnizor nu mai poate fi la nivelul de intimitate și profunzime de la început, atunci când aveai doar o mână de parteneri de afaceri pe care îi cunoșteai bine. 

 

 • Primul pas înțelept ca abonat Termene.ro este de a încărca pe platformă portofoliul de firme (clienți, prospecți și furnizori) pe care dorești să le verifici și monitorizezi. 
 • Apoi, setezi filtrele utile și alertele de avertizare în caz de apariție a unor modificări îngrijorătoare în comportamentul sau în deciziile lor de afaceri. 
 • Ai grijă să elimini și să adaugi periodic în portofoliul de firme verificate și monitorizate clienții sau furnizorii care ies sau intră din și în preocupările afacerii tale. 

 

Poți oricând să cauți în portofoliul tău de firme urcat pe Termene.ro după numele unei companii, tipul său de activitate (industrie, cod CAEN) sau locație (județ, localitate), dacă vrei să verifici sau monitorizezi doar situația: 

 • unui anumit client / furnizor 
 • partenerilor dintr-o anumită industrie 
 • partenerilor ce țin de un anumit punct de lucru în care apar schimbări semnificative 

 

Pe baza corelării informațiilor la zi din 15 surse oficiale de date, platforma Termene.ro te ajută să afli statistici și informații utile despre portofoliul tău de parteneri. Vei ști în orice moment: 

 • câte dintre firmele tale partenere sunt active (în funcțiune) 
 • câte sunt în insolvență sau radiate 
 • cine are datorii la stat 
 • care este distribuția geografică a clienților tăi 
 • cum se clasifică firmele din portofoliul tău în funcție de gradul scăzut, mediu sau ridicat de risc pe care îl prezintă 

 

Riscul mediu de insolvență per întreg portofoliul de firme îți va arăta clar cum stai, mai ales dacă vei corela aceste informații cu datoriile fiscale sau cu evoluția dosarelor în instanță în care sunt implicați partenerii tăi de afaceri. 

 

Despre firmele monitorizate de tine poți afla oricând, în funcție de filtrele selectate, aproape orice te interesează: 

 • extinderea punctelor de lucru în teritoriu (semn al dezvoltării) 
 • litigiile în instanță și evoluția lor în ultimul interval de timp, pe tipuri de spețe (asigurări sociale, comercial, contencios fiscal, faliment, litigii de muncă, penal, proprietate intelectuală sau litigii cu profesioniștii) 
 • datoriile restante la bugetul de stat 
 • deschiderea procedurilor de insolvență sau faliment 
 • modificarea statutului fiscal sau de TVA 
 • raportarea de facturi neîncasate de către alți clienți ai aceleiași firme (în RedBill) 

 

Implicarea asociaților și administratorilor firmelor partenere în alte companii cu probleme (insolvență, faliment, datorii, procese) poate fi un alt semnal comportamental cu risc – prin efectul de contagiune în rețea – la care ar fi bine să fii atent. 

 

Nu există pentru oameni un câștig mai mare decât prevederea și o minte înțeleaptă. Iar prudența este mama înțelepciunii. Ia măsuri din timp, fii prevăzător, pentru a evita ca durerile și bătăile de cap acute să se cronicizeze. 

 

Vrei să crești și să te dezvolți, dar nu oricum, ci profitabil și sustenabil, cu parteneri de afaceri serioși și buni-platnici. Verifică și monitorizează constant sănătatea portofoliului tău de clienți și furnizori pentru a evita litigiile și blocajele financiare costisitoare din viitor. 

 

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe