Când ai un job stresant, relaxarea trebuie să devină o parte din rutina ta zilnică. Chiar dacă familia și responsabilitățile te țin ocupat, e important să-ți faci timp și pentru tine. Stresul acționează ca un declanșator pentru depresie și problemele de sănătate. Ca să fii pozitiv, e necesar să te ocupi atât de relaxarea ta mentală, cât și de cea fizică. Urmează sfaturile de mai jos pentru a putea face acest lucru.

Cum să-ți relaxezi mintea

Programul încărcat și agitația din jur pot duce repede la formarea gândurilor negative. Din fericire, îți poți relaxa mintea prin intermediul meditației. Asta te va ajuta să scapi de griji și va crea un sentiment de pace interioară.

Meditația:

  • crește capacitatea de concentrare;
  • scade anxietatea socială;
  • te ajută să trăiești mai mult în momentul prezent
  • îmbunătățește procesarea și luarea deciziilor
  • te face să devii mai conștient de obiceiurile și gândurile tale

 

Ca să meditezi, așează-te într-o poziție comodă, închide ochii și focusează-te pe respirație. Asigură-te că nu există sunete exterioare și practică acest obicei timp de cel puțin 10 minute. 

Vrei altă idee pentru a-ți relaxa mintea? Începe să citești! Creierul uman este un mușchi și are nevoie de antrenament pentru a putea funcționa corespunzător. Citind, ai parte de numeroase beneficii precum:

  • devii mai creativ: spre deosebire de filme, cărțile necesită folosirea imaginației pentru a le înțelege și asta sporește creativitatea. 
  • îmbunătățirea memoriei: de fiecare dată când citești, memorezi diferite personaje, trecutul lor, spațiul și acțiunea. Astfel, creierul învață să facă acest lucru într-un mod mai rapid și în realitate.
  • antrenarea focusului: într-un stil de viață aglomerat, atenția este îndreptată în mai multe direcții zilnic. Însă când citești, toată atenția ta e îndreptată într-un singur loc. 
  • menținerea unui somn de calitate: somnul agitat sau lipsa acestuia poate duce la scăderea productivității. Citirea unei cărți te ajută însă să fii liniștit și să ai mintea limpede înainte de culcare.

Poți citi zilnic, timp de 30 de minute. Cărțile sunt surse excelente de recreere și reprezintă un mod perfect de a-ți încărca bateriile pentru următoarea zi.

Cum să-ți relaxezi corpul

O idee foarte bună este mișcarea deoarece aceasta îți va da mai multă energie. Începe cu un antrenament de încălzire, compus din exerciții de tip cardio, precum alergatul sau urcatul scărilor în ritm alert. După aceea, poți face niște flotări, genoflexiuni și abdomene. În cazul în care vrei mai multe exerciții, ai nevoie de greutăți.  Deși sportul făcut acasă nu este la fel de eficient precum cel de la sală, un antrenament de 30 de minute te poate ajuta să te menții în formă. Cheia succesului este să execuți exercițiile corect, cu pauze cât mai scurte. 

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a te relaxa fizic este o baie fierbinte în căzi freestanding. Poți pune în apă un săculeț cu flori uscate de levănțică, soc sau trandafir. Iar pentru durerile musculare, încearcă să adaugi frunze de eucalipt, rădăcină de ghimbir și salvie. Aceste ingrediente au efecte hidratante asupra pielii! După baie, este indicat  să te bagi direct în pat. Evitarea tehnologiei te va ajuta să dormi mai bine și să te trezești următoarea zi motivat.

De ce e important să te relaxezi?

Rutina zilnică poate provoca stări de oboseală permanente. Când simți că stresul începe să pună stăpânire pe tine, ar fi cazul să-ți faci mai mult timp pentru propria persoană. Lasă grijile deoparte și relaxează-ți mintea și corpul! În momentul în care înveți să faci asta zilnic, îți vei regăsi pacea interioară și vei putea să fii productiv și să te bucuri din nou de viață.

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe