Cu dorința de a crea un spațiu intim în afara casei, primul lucru pe care îl fac majoritatea celor care au o curte este să planteze copaci. Unii aleg pomii fructiferi pornind de la principiul că obțin astfel un efect estetic, dar și  o sursă de alimente sănătoase. În definitiv, fructele crescute de tine au garanția calității. Alții preferă arborii ornamentali sau coniferele.

Adesea se omite însă aspectul unei ordini care influențează apoi compartimentarea curții. Și așa apare nevoia unui design care să integreze toate elementele.

Gardul viu

Gardul viu este un nume generic care se dă unor soiuri de arbuști, unor plante cățărătoare și unora cu flori. De la arbuștii cu un ritm accelerat de creștere și până la soiurile care își păstrează aceeași culoare indiferent de anotimp, cum este tuia, opțiunile numeroase.

Gardul viu te va ajuta să creezi delimitări între zonele din curte, obținând astfel spații intime. Acesta poate fi folosit și ca un strat suplimentar pus în continuarea unui gard clasic gândit pe stâlpi din țeavă metalică rotundă și plasă.  

Oaza verde din centrul curții

Așa cum există design interior, la fel există și stiluri în care îți poți amenaja curtea. Practic, poți crea o zonă în care să aplici principii de permacultură unde creezi un biosistem integrat făcut din tot felul de plante și flori ornamentale care conviețuiesc în armonie.

În mijlocul acestei oaze de natură, poți amenaja un spațiu de recreere unde să instalezi un leagăn de grădină, un hamac sau o canapea de exterior pe care să te așezi și să citești o carte în serile răcoroase de vară.

Apa și decorul

Orice fel de instalație cu apă cu rol decorativ poate crea și o atmosferă de relaxare și intimitate. O fântână arteziană sau heleșteu pot schimba în totalitate atmosfera dintr-un colț al curții, iar costurile nici măcar nu trebuie să fie așa de mari. Gândește-te dacă nu cumva poți crea un sistem de serpentine care să simuleze căderea de apă a unui pârâu și apoi să amenajezi în imediata apropiere un foișor din lemn.

Sursa de foc

Cu toate că este foarte greu să înlocuiești romantismul serilor de vară, avem o climă permisivă în ceea ce privește numărul lunilor în care poți petrece timp în aer liber. Pentru a prelungi această perioadă, ai putea să-ți creezi un colț confortabil, care să aibă și o sursă de căldură.

Indiferent că alegi construcția unui spațiu special pentru focuri de tabără sau că mergi pe metode mai moderne care folosesc combustibili ce nu scot nici fum și nici nu miros, cum este etanolul, cu siguranță vei obține un anumit grad de intimitate.

Lămpi, lumini și lumânări

Modul în care iluminezi spațiul din curte te poate ajuta să creezi zone deosebite, unde atmosfera chiar să fie specială. De la lumini suspendate sau lămpi cu un design retro și până la ghirlande, lămpi pe gaz și chiar spoturi solare, fiecare corp de iluminat poate spune o poveste. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe