Petreci destul de mult timp la birou şi ţi se pare că totul merge pe dos şi că nu eşti deloc productiv? Poate că sunt de vină hârtiile şi documentele de care nu mai ai loc pe birou sau cablurile de care te împiedici mereu şi laptopul care funcţionează destul de greu. 

Toţi aceşti factori te pot da peste cap şi îţi pot schimba starea de spirit foarte uşor, mai ales atunci când ai o mulţime de lucruri de rezolvat la locul de muncă. În astfel de cazuri este timpul să faci o schimbare şi să amenajezi biroul astfel încât să fii mai productiv. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de ajutor!

Asigură-te că totul este funcţional!

Dacă vrei să fii cât mai productiv la birou, asigură-te prima dată că planul electric este bine pus la punct. Încearcă să poziţionezi strategic prizele şi celelalte echipamente, astfel încât să eviţi sumedenia de cabluri încâlcite. De asemenea, asigură-te că toate gadgeturile de care ai nevoie funcţionează perfect şi că nu au nevoie de reparaţii, deoarece un laptop sau un computer cu probleme îţi va da mereu bătăi de cap şi te va încetini din ceea ce ai de făcut.

Scapă de aglomeraţie

Încearcă să scapi de hârtiile de care nu mai ai nevoie, de broşurile de la proiectele mai vechi sau de biletele care nu mai sunt valabile. Toate aceste lucruri îţi încarcă biroul şi îţi dau bătăi de cap, mai ales atunci când trebuie să cauţi un anumit dosar sau un document prin tot haosul de pe masa de lucru. 

Profită de tehnologie şi păstrează toate documentele într-un format digital, în fişiere ordonate, astfel încât să găseşti totul mult mai uşor. În schimb, în cazul dosarelor importante, îţi recomandăm să le ordonezi şi să le poziţionezi mai departe de locul principal de lucru.

Decorează-ţi biroul cu plante

Câţiva cercetători britanici au dovedit că angajaţii care lucrează în birouri cu plante naturale sunt mult mai mulţumiţi de munca lor, şi chiar sunt mai energici şi optimişti. Calitatea aerului este mult mai bună  într-un spaţiu în care se află plante, iar în urma studiilor s-a ajuns la concluzia că un mediu de lucru conectat cu natura îi poate ajuta pe angajaţi să devină mai productivi cu 15%. Printre plantele pe care le poţi folosi pentru a-ţi decora biroul se numără ficusul, bonsaiul, feriga, aloe vera şi begoniile, care aduc mereu un plus de culoare.

Investeşte în spaţiul în care lucrezi

Atunci când petreci foarte mult timp la birou, începi să îţi dai seama ce lucruri te deranjează şi îţi încurcă activitatea, aşa că în astfel de situaţii este recomandat să faci câteva investiţii. Poţi începe prin cumpărarea unui scaun confortabil, care să îţi menţină coloana vertebrală într-o poziţie corectă, iar acum găseşti o mulţime de modele pe Vivre.ro

Pe lista de achiziţii pentru birou poţi include şi un mouse nou, o tastatură performantă sau un laptop mai rapid. Dacă nu îţi permiţi o asemenea investiţie, poţi discuta cu cei din compania pentru care lucrezi, pentru a împărţi costurile.

Personalizează-ţi biroul cu diverse accesorii

Personalizarea biroului îţi poate aduce echilibrul de care ai nevoie, iar în acelaşi timp îţi stimulează motivaţia şi starea de optimism. Studiile au dovedit că fotografiile cu familia sau cu cei dragi te pot ajuta să scapi de stres la locul de muncă, aşa că alege o ramă cool şi o fotografie frumoasă din vacanţă pentru biroul tău. 

Dacă îţi place să îţi bei cafeaua la locul de muncă, alături de colegi, caută o cană amuzantă, cu un mesaj care să te reprezinte dimineaţa. De asemenea, nu uita de suvenirurile pe care le-ai adus din vacanţe, poate că unul din ele s-ar potrivi şi pe biroul tău!

Aşadar, un birou bine organizat te poate ajuta să fii mai motivat la locul de muncă şi în acelaşi timp îţi va oferi o stare de spirit mult mai plăcută. Cu câteva plante, fotografii şi obiecte decorative şi cu toate documentele ordonate, vei putea face schimbarea de care aveai nevoie pentru a fi mai productiv.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe