Călătoritul este una dintre principalele activități pentru care românii optează atunci când au la dispoziție timp de odihnă. Organizate atât în țară, cât și peste hotare, vacanțele românilor sunt pregătite fie pe cont propriu, fie prin intermediul agențiilor de turism care de abia așteaptă noi clienți. Pe lângă călătoriile cu scop de relaxare, foarte mulți oameni pleacă în sau din țară și pentru a rezolva afaceri sau pentru a participa la diferite evenimente. Dacă rutele puse la dispoziție de liniile aeriene sunt tot mai numeroase și accesibile, singura problemă care încă dă bătăi de cap multor călători este reprezentată de tranzitul până la aeroporturi. Poți zbura de pe aeroporturile din București, Timișoara, Cluj, Constanța ori Craiova către destinații din toată Europa și nu numai, iar de multe ori drumurile cu avionul durează mai mult decât cele până la aeroport. Totuși, există și soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Iată cum poți să ajungi ușor la aeroporturile din țară, fără a cheltui mulți bani și fără a petrece mult timp pe drumuri. 

Folosește-te de mașina personală

Chiar dacă poate părea o idee dificil de pus în practică, având în vedere că există posibilitatea să stai plecat destul de mult din țară, poți merge la aeroport și cu mașina personală. Aeroporturile din țară pun la dispoziția călătorilor posibilitatea de a parca mașina în locații special amenajate, contra unui preț destul de accesibil. De pildă, la aeroportul din Otopeni poți să îți parchezi mașina cu 8 lei pe zi, ceea ce nu este deloc o sumă mare, având în vedere că parcările sunt în permanență supravegheate și există și camere video. Pe lângă avantajul parcurgerii drumului într-un timp destul de rapid, această opțiune are și beneficiul de a-ți asigura o plecare rapidă și lejeră, atunci când te întorci. 

Apelează la companii de transport

Dacă varianta autoturismului personal nu este pe placul tău sau nu deții o mașină, atunci poți să apelezi la serviciile companiilor care organizează transporturi speciale către aeroporturi. Există variante în acest sens în multe orașe din țară și poți, de pildă, să plătești pentru transfer la aeroport din Galați, iar călătoria se va derula rapid și în condiții de maxim confort. Există și variante de retur, astfel că poți să mergi și să te întorci de la aeroporturile din țară fără să trebuiască să deții o mașină personală.

Transportul în comun

Dacă variantele mașinii personale și ale companiilor care organizează transport către aeroport nu sunt printre preferatele tale, atunci există și alternativa transportului în comun. Preferată mai ales de către cei care locuiesc în apropierea aeroporturilor, aceasta presupune costuri destul de mici și are avantajul de a fi disponibil la aproape orice oră. De asemenea, prețul unei călătorii către aeroport, cu autobuzul, este foarte mic. În București, trebuie să plătești doar 3,5 lei și poți fi transportat de la Piața Unirii la Otopeni rapid și fără complicații. Totuși, varianta poate fi incomodă pentru cei care nu locuiesc în apropierea aeroporturilor și trebuie să schimbe mai multe mijloace de transport.

Taxi

Un alt mod de a ajunge la aeroport în condiții rapide și confortabile este reprezentat de serviciile de taximetrie. Poți merge cu taxiul la orice oră dorești și nu vei avea nicio problemă în a-ți transporta bagajele. Vei beneficia de condiții excelente și de un timp de deplasare rapid. Totuși, costul poate fi destul de ridicat, dacă distanța până la aeroport este una mare. Varianta poate fi destul de complicată, însă, la retur, pentru că sunt mulți taximetriști care practică tarife mult mai mari atunci când te întorci de la aeroport. Poți, totuși, să iei în calcul și serviciile de ride-sharing. 

Așadar, dacă vrei să călătorești în scop de relaxare sau de business, trebuie să știi că există destul de multe modalități prin care poți ajunge la orice aeroport din țară.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe