Deschiderea complexului de relaxare Therme în apropierea Bucureștiului, la Balotești, după o investiție totală de aproximativ 50 de milioane de euro, a fost unul dintre evenimentele principale ale săptămânii trecute în mediul virtual. Instalațiile transformă apa captată la o adâncime de 3.100 de metri și o distribuie în bazinele centrului, construite pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Aria totală a complexului – cel mai mare de acest fel din Europa – este de 250.000 de metri pătrați, din care 30.000 sunt acoperiți. 4.000 de oameni pot folosi simultan cele trei zone din interiorul Therme: The Palm, Elysium și Galaxy. (Sursa aici) Potrivit reprezentanților Therme, între 800.000 și un milion de vizitatori sunt așteptați în primul an de funcționare. (Citește aici)
Aproximativ 13% din investiția finală (22% din investiția inițială) provine de la bugetul de stat, după cum arăta recent Ministerul Finanțelor (Sursa aici). „Investiția (…) a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel puțin 200 de locuri de muncă și va genera contribuții la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe și impozite la bugetul de stat și bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro până în 2020”, precizau reprezentanții Finanțelor. Alături de Therme, alte opt proiecte au beneficiat de ajutoare de stat în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015. Valoarea totală a acestora ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro (436,7 milioane de lei). (Sursa)
Cu ajutorul informațiilor disponibile pe portalul Termene.ro, am aflat mai multe despre evoluția proiectului.
Omul de afaceri sibian Stelian Iacob a înregistrat societatea Therme Nord București SRL în 2011, prin intermediul uneia din firmele pe care le controla, BSH Geothermie Nord.
În mai 2011, BSH Geothermie Nord a cedat 26,5% din capitalul social către compania austriacă A-HEAT Allied Exchange Technology AG (Sursa aici). Lucrările de forare au început în 2013. Pentru construcția propriu-zisă, firma a apelat la ingineri și arhitecți români. (Citește aici)
therme
Stelian Iacob mai apare în conducerea altor societăți înregistrate în Sibiu: două companii imobiliare, BVI Northstone SRL, Laertius Capital Management SRL, Jaeggi Geothermal SRL, care se ocupă de furnizarea de abur și aer condiționat, Conovo SRL, din domeniul construcțiilor și Aertic Inergy SRL, care se ocupă de producția de energie electrică.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe