Stilurile vestimentare sunt complexe și alătură piese din zone diferite, indiferent dacă vorbim despre încălțăminte sau haine. Una dintre cele mai reușite combinații implică mixul dintre stilul elegant și cel casual, care poate fi folosit de oricine.

Poți să creezi outfituri cool folosind încălțăminte sport și costume bărbătești, care, deși par desprinse din stiluri diferite, pot fi purtate și împreună. Cu puțină inspirație, vei realiza niște combinații vestimentare reușite, care să te pună în evidență. Descoperă cum poți să porți pantofii sport la costum, din articolul de mai jos!

Optează pentru un costum casual

Costumul arată excelent alături de o pereche de pantofi sport, însă, trebuie să optezi pentru un costum casual. Lasă deoparte costumele bărbătești de ceremonie și modelele compuse din trei piese, care nu merg cu încălțămintea sport, în niciun context.

Alege un costum uni, fără vestă, cu pantaloni care acoperă cel mult un centimetru din pantofii sport. Sunt recomandate costumele în nuanțe de albastru sau bej, mai ușor de asortat cu orice pereche de pantofi sport. Nici costumele negre nu reprezintă o greșeală, însă, alege un model simplu, fără inserții sau aplicații.

Totodată, alege un costum care să fie croit impecabil pe corp. Umerii trebuie să fie la linie iar mânecile sacoului să se termine deasupra încheieturii. Este important să poți închide nasturii fără să fii incomodat, de aceea, costumul trebuie ales în mărimea potrivită. Nici pantalonii nu au voie să te strângă sau să formeze cute inestetice de material.

Poartă încălțămintea potrivită

Adidașii pentru bărbați sunt alegerea ideală pentru costum. Cu toate acestea, trebuie să eviți asortarea adidașilor de alergare sau a pantofilor sport înalți, care nu sunt potriviți decât pentru antrenamentele fizice.

Modelele de pantofi sport pe alb și negru se vor potrivi de minune cu un costum bărbătesc, însă, poți opta și pentru încălțăminte albă și gri, pentru că sunt culori neutre, ușor de asortat. Stai departe de încălțămintea prea colorată, care nu va arăta bine lângă un costum.

În ceea ce privește materialele, alege o pereche de pantofi sport din piele sau pânză și evită opțiunile din materiale sintetice sau piele ecologică. Desigur, o pereche de ghete de fotbal nu are ce căuta lângă un costum casual sau elegant.

Evită accesoriile opulente

Nu în ultimul rând, atunci când porți pantofi sport la un costum bărbătesc, trebuie să eviți accesoriile opulente. Motivul este simplu – încălțămintea sport va atrage suficient atenția, astfel încât nu vei avea nevoie și de butoni, cravate sau bijuterii de dimensiuni mari. Pentru a păstra un stil vestimentar curat, un ceas cu o curea din piele este mai mult decât suficient.

Dacă vrei să atragi atenția tuturor, alege combinațiile vestimentare potrivite! Poartă un costum format din două piese, albastru, gri, negru sau bej, pe care să-l porți alături de pantofi sport în nuanțe deschise. Combinația e perfectă dacă pui și tricou simplu sau o cămașă.

Costumul masculin arată excelent alături de pantofi sport. Ține cont de recomandările noastre și alege costumul potrivit, încălțăminte sport de bună calitate și menține o accesorizare optimă. Această ținută poate fi purtată atât la evenimente informale, precum ieșiri cu prietenii la o terasă, cât și la birou sau la întâlniri de afaceri.

Tu cum obișnuiești să porți pantofii sport la costumul din două piese?

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe