Dacă ești proprietarul unei pensiuni, vei avea nevoie de o promovare online eficientă, care să atragă clienții prin felul în care arată camerele pe care le pui la dispoziția lor. Din acest motiv, fotografiile pe care le pui pe site-ul pensiunii sau pe paginile de socializare trebuie să arate impecabil, astfel încât să creeze o primă impresie plăcută și să influențeze calitatea serviciilor și a confortului pentru turiștii care vor să se cazeze. 

Decorul unei pensiuni trebuie să urmeze reguli stricte, întrucât îți poate aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea afacerii tale. Află care sunt criteriile de care poți ține cont în decorarea unei pensiuni, din rândurile de mai jos.

Mobilierul

Atunci când un turist caută o pensiune, va fi curios să afle cum arată mobilierul din camere. De aceea, imaginile pe care le pui la dispoziția lor trebuie să fie cât mai clare, pentru a-i convinge să calce pragul pensiunii pe care o conduci. O pensiune mobilată corespunzător va include un dulap cu două uși, un birou și un corp de minibar încorporat, câteva noptiere, o masă cu scaune sau demifotolii. 

Pentru o promovare online eficientă, poți opta pentru obiecte de mobilier de calitate, în funcție de finisajul dorit: lemn, furnir sau PAL. O cameră unde mobilierul arată impecabil va sugera confort și liniște, lucruri pe care turiștii le caută întotdeauna la o pensiune.

Patul

Cu siguranță, elementul care contează cel mai mult în amenajarea unei camere dintr-o pensiune este patul. Acesta va fi locul în care turiștii vor profita de orele binemeritate de odihnă, de aceea au nevoie de un pat comod și confortabil. 

Pentru o promovare eficientă, nu face rabat de la calitatea produselor pe care le cumperi! Turiștii vor fi interesați de o saltea de calitate, care să le garanteze confortul necesar, de perne moi și de lenjerii curate și bine întreținute, alese în conformitate cu designul camerei.

Gama cromatică

În căutarea pensiunii ideale, turiștii vor acorda atenție și gamei cromatice din fiecare cameră. Astfel, pentru decorarea pensiunii, este recomandat să lași deoparte folosirea culorilor tari pentru pereți, deoarece nu poți ști cum îi vor afecta pe cei care calcă pragul pensiunii. 

Optează, în schimb, pentru culori universale în tonuri calde și luminoase, care vor mări vizual încăperea. Dacă într-o cameră standard poți alege o singură schemă de culori, în camerele mai mari poți folosi mai multe nuanțe sau aceleași culori, dar cu două nuanțe mai închise, pentru a crea un echilibru cromatic.

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat reprezintă un alt aspect important în decorul unei pensiuni moderne. Pentru fotografii reușite, trebuie să pui accent pe alegerea corectă a corpurilor de iluminat pentru zona de intrare, pentru zona de lucru și pentru baie. 

În acest sens, pot fi folosite spoturi, aplice plasate lângă oglinzi sau lămpi de masă și lampadare. Nu uita să incluzi veioze și aplice de perete în zona patului. Acestea le vor fi întotdeauna de folos turiștilor, având atât un rol practic, cât și unul estetic.

Materialele textile

Nu în ultimul rând, alegerea corectă a textilelor este esențială într-o pensiune care atrage oaspeți. Alege draperii și perdele de calitate, care să se potrivească cu decorul din camere și nu uita de materialele folosite pentru tapițeria patului, a somierei sau a scaunelor din camere. Totodată, trebuie să arăți potențialilor oaspeți că există posibilitatea de a obține întuneric complet în camere, cu ajutorul unor draperii din materiale 100% opace, tratate ignifug.

Designul camerelor creează o primă impresie a întregii pensiunii pe care o reprezinți, de aceea este indicat să te ocupi, în amănunt, de toate detaliile. Alege mobila potrivită, un pat confortabil, nuanțe deschise pentru pereți și materiale textile de calitate, pentru a crea un ansamblu plăcut din punct de vedere vizual. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe