Imprimanta portabilă este un ajutor indispensabil în anumite activități comerciale care presupun mobilitate și rapiditate. Dezvoltarea sectorului economic a condus la necesitatea unui echipament performant, care să permită antreprenorilor să lucreze eficient, fără să depindă în permanență de un birou. 

Imprimantele portabile sunt destinate serviciilor de curierat, de parcare sau logistică, depozitelor, magazinelor, restaurantelor și firmelor de vânzări door-to-door. Aparatul se poate adapta oricăror cerințe, iar cu ajutorul lui firmele pot ține mai ușor pasul cu solicitările clienților. 

Extrem de fiabil și disponibil în variante diverse, acest produs poate tipări etichete cu coduri de bare, facturi, chitanțe, bonuri sau imagini grafice. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o imprimantă portabilă, ca să te asiguri că alegi un echipament de calitate.

Dimensiune

Când vorbim de un produs portabil, dimensiunea joacă un rol extrem de important. O imprimantă mai mică poate fi transportată ușor, chiar într-un buzunar, și astfel eficientizează foarte mult operațiunile. Imprimanta portabilă de mici dimensiuni de la Datecs are o greutate redusă, oferă tehnologie avansată și un raport calitate-preț excelent.

Volum de lucru

Un criteriu foarte important, pe care orice comerciant trebuie să îl ia în considerare, este volumul de lucru al propriilor firme. Imprimanta portabilă trebuie aleasă astfel încât să facă față activității comerciale și să automatizeze procesul de lucru. Unele dintre cele mai performante produse beneficiază de o viteză de tipărire de 50-100 mm/secundă și 62 mm/secundă pentru funcția de dezlipire, fapt care crește productivitatea și randamentul angajaților.

Conexiune

Atunci când alegi o imprimantă portabilă este esențial să iei în calcul și modalitatea de conexiune. Trebuie să știi că WiFi și Bluetooth oferă sistemelor posibilitatea de a tipări de pe orice terminal dotat la rândul său cu aceste opțiuni de comunicație. Procesul de imprimare va fi foarte simplu, mai ales că nu se va pierde timp prețios pentru conectarea prin cablu a altor echipamente.

Alimentare

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este și modul în care se încarcă imprimanta portabilă. În cazul firmelor care activează, de exemplu, în domeniul vânzărilor door-to -door sau al serviciilor de curierat, imprimanta trebuie să fie funcțională în permanență. Prin urmare, e necesar ca aparatul să aibă un adaptor pentru mașină, cablu USB sau baterie reîncărcabilă. Atunci când activitatea comercială se desfășoară în locuri diferite este ideal să ai la îndemână toate accesoriile și opțiunile de încărcare pentru a nu întrerupe procesul de lucru din această cauză.

Viteza de tipărire

Trăim în secolul vitezei, clienții sunt tot mai grăbiți, iar o imprimantă portabilă performantă poate elimina cozile formate la casele de marcat. De asemenea, este ideală pentru punctele de vânzare mobile ori agenții de teren, iar performanța de tipărire este cea care își spune cuvântul. Un instrument de dimensiuni reduse care poate atinge valori de tipărire între 30-120 mm/secundă este excelent pentru a face față tuturor solicitărilor.

Rezoluția tipăririi

Calitatea materialului tipărit și ușurința cu care se citesc datele ori codurile de bare sunt elemente importante pentru o imprimantă portabilă. O valoare potrivită trebuie să fie în jur de 203 dpi. Astfel, sistemul poate fi capabil să redea fidel chiar și cele mai mici fonturi.

Consumabile

Imprimantele portabile tipăresc prin procedură termică. Prin urmare, sistemul utilizează doar role de etichete și de chitanțe. Pentru a te asigura că beneficiezi de materiale imprimante excelente este necesar să alegi cu grijă calitatea consumabilelor. Acestea trebuie să fie compatibile cu imprimanta portabilă achiziționată, asemenea detalii fiind disponibile în specificațiile tehnice ale echipamentului.

Durată de viață

Trebuie să știi că imprimantele termice mobile au costuri de întreținere foarte mici și, de regulă, toate sistemele disponibile beneficiază de o durată de folosire îndelungată. Însă, înainte de a cumpăra o imprimantă mobilă, verifică perioada de garanție și termenul specificat de furnizor pentru utilizare.

Tehnologia evoluează constant în orice domeniu, iar imprimantele portabile devin din ce în ce mai utilizate în toate sectoarele de activitate. Dimensiunea redusă, greutatea foarte mică, capacitatea extinsă de tipărire și performanța înaltă se numără printre cele mai importante avantaje ale acestui echipament. Imprimanta portabilă eficientizează mult procesul de lucru, fiind un produs care nu trebuie să lipsească din dotarea unui comerciant. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe