Starea de sănătate a angajaţilor este un aspect important pentru orice companie, aşa că echipele de HR au început să pună în practică diverse planuri, pentru ca mediul de lucru să devină unul cât mai sănătos. Problemele de vedere, diabetul, oboseala cronică, stresul excesiv şi problemele cardiace sunt doar o parte din efectele grave cu care se confruntă unii angajaţi, aşa că este important ca orice companie să se preocupe de starea de bine a personalului său. Iată câteva sfaturi pe care le poţi pune în aplicare pentru a spori starea de bine a angajaţilor tăi!

Pauze cât mai dese!

Angajaţii sunt uneori mult prea concentraţi asupra sarcinilor pe care le au de efectuat, iar din cauza presiunii de lucru, aceştia stau pe scaune ore întregi, fără să mai facă mişcare. Este recomandat ca după 50 de minute de stat pe scaun, să te ridici şi să faci mişcare timp de 10 minute, pentru a pune în circulaţie sângele. În plus, puţină mişcare ajută atât coloana, cât şi ochii, care au nevoie e o pauză de mininum 5 minute, de la ecranul calculatorului. Orice angajator ar trebui să încurajeze pauzele în timpul orelor de lucru, şi ar putea face chiar un orar special pentru aceste. Astfel, angajaţii vor fi stimulaţi să se ridice de la birou, pentru a comunica între ei şi pentru a face mişcare.

Încurajează o alimentaţie sănătoasă

Fiecare companie trebuie să acorde angajaţilor săi o pauză de masă de o oră, iar în acest interval, personalul poate mânca atât la birou, cât şi în afara companiei. Unii patroni îi încurajează pe angajaţi să iasă din birouri în timpul pauzelor de masă, aşa că în ultima perioadă  s-au deschis o mulţime de cafenele şi cantine în jurul marilor corporaţii. Unele companii au amenajat chiar în interiorul lor o cantină sau o bucătărie pentru angajaţi, în timp ce altele comandă de la diverse restaurante mâncare sănătoasă. Fructele şi legumele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia angajaţilor, aşa că ar fi ideal dacă unii angajatori ar face parteneriate cu diverşi importatori de fructe. Astfel, fiecare membru al echipei ar beneficia de fructe proaspete în fiecare zi.

Amenajează o zonă de relaxare pentru angajaţi

Angajaţii au nevoie de un spaţiu de relaxare, unde să se poată deconecta de la ceea ce fac la birou. După o zi lungă cu multe deadline-uri şi multe task-uri, orice angajat are nevoie de un moment de linişte, pentru a elimina stresul şi oboseala. O cameră cu fotolii, canapele şi jocuri ar putea fi un loc ideal pentru relaxare, însă poţi amenaja pentru echipa ta şi un spaţiu în aer liber – o terasă sau o curte interioară, cu câteva scaune, mese şi umbrele, unde angajaţii pot savura o cafea.

Încurajează consumul de apă

Apa este esenţială pentru organism, iar consumul său are o mulţime de beneficii, printre care se numără şi îmbunătăţirea digestiei, hidratarea tenului şi reducerea nivelului de stres. Consumul necesar de apă este de 2 litri în fiecare zi, însă mulţi angajaţi uită să consume această cantitate de apă în timpul orelor petrecute la birou. De aceea, orice companie ar trebui să îşi încurajeze angajaţii să consume apă şi să le pună la dispoziţie un dozator, în fiecare birou. O soluţie ideală de aprovizionare cu apă poate fi un watercooler, pentru că are un design modern şi este uşor de utilizat. Acum găseşti mai multe  modele de watercoolere de la lafantana.ro, aşa că alege-l pe cel potrivit pentru compania ta!

Oferă abonamente pentru sălile de sport

Activitatea fizică susţinută contribuie la menţinerea stării optime de sănătate, dar şi la prevenirea  diabetului zaharat şi a bolilor cardiovasculare. Orice companie ar trebui să îşi încurajeze angajaţii să facă sport, iar aceştia ar putea fi stimulaţi să facă mai multă mişcare, dacă li s-ar oferi abonamente la anumite cluburi sportive sau săli de fitness. De asemenea, şi mersul pe bicicletă este o altă metodă de a te menţine în formă, aşa că unele companii au început deja să aibă parcări speciale pentru biciclişti.

Aşadar, într-un mediu de lucru haotic, în care deadline-urile sunt la ordinea zilei, iar angajaţii lucrează sub presiune tot timpul, beneficiile care ţin de sănătate ar trebui incluse în pachetul salarial. Orice companie ar trebui să se preocupe de sănătatea angajaţilor săi, pentru a se bucura de succes şi productivitate.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe