Piaţa ţiţeiului este în curs de echilibrare în pofida recentului declin al preţurilor pe plan mondial, a afirmat luni Mohammad bin Saleh al-Sada, ministrul Energiei din Qatar şi preşedintele Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.
‘Recentul declin al preţului ţiţeiului şi volatilitatea de pe pieţe sunt doar temporare. OPEC continuă să monitorizeze cu atenţie evoluţiile şi în permanenţă sunt discuţii între toate statele membre ale cartelului privind metodele şi mijloacele de a ajuta la restabilirea pieţei petrolului’, a declarat Mohammad bin Saleh al-Sada.
În 2016, Qatarul deţine preşedinţia OPEC.
O reuniune informală a statelor membre OPEC ar urma să aibă loc în 26-28 septembrie în Algeria, unde se va desfăşura Forumul internaţional energetic, care grupează producătorii şi consumatorii, se arată în declaraţia Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a urcat luni dimineaţă cu 0,02 dolari, ajungând la 44,42 dolari, sub nivelul de aproape 53 de dolari înregistrat în iunie.
Sada se aşteaptă la ‘o cerere mai ridicată de ţiţei în trimestrele trei şi patru din 2016, ceea ce ar putea duce la majorarea preţului în ultima parte a acestui an’.
Unii oficiali OPEC au declarat că la reuniunea din Algeria ar putea fi discutată o îngheţare globală a producţiei de ţiţei, dacă preţul va scădea.
Iranul, stat membru al OPEC, se opune îngheţării producţiei deoarece vrea să-şi majoreze producţia la nivelul înregistrat înainte de impunerea sancţiunilor occidentale.
 
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe