Omul de afaceri George Copos vinde producătorul de motoare electrice pentru electrocasnice Ana Imep către gigantul japonez Nidec Corporation, cu afaceri de 10 miliarde de dolari pe an.
Ana Imep, cu sediul în Pitești, are o istorie de 49 de ani pe piața românească și internațională.
Nidec Corporation, companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia și listată la New York Stock Exchange (NYSE: NJ, cod 6594), a preluat aproximativ 94,8% din acțiunile Ana Imep. de la acționarul majoritar al acesteia, offshore-ul cipriot Megapearl Limited, controlat de George Copos.
„Proprietarii Ana Imep au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internațional al acesteia, precum și potențialul excepțional de creștere a societății în viitor. Nidec a avut o evoluție extrem de rapidă în ultimii 43 de ani, compania folosind în prezent cele mai înalte tehnologii de producție și orientându-se către dezvoltarea unor platforme noi de creștere pentru industria auto, a electrocasnicelor și a motoarelor industriale. În contextul acestei strategii de creștere, Ana Imep devine un atu foarte important pentru Nidec Corporation, atât din perspectiva creșterii competitivității sale pe piața europeană a motoarelor electrice pentru electrocasnice cât și prin intermediul portofoliului valoros de clienți pe care îl achiziționează”, potrivit unui comunicat al companiei.
Nidec intenționează să facă investiții substanțiale în vederea creșterii capacității de producție actuale a fabricii și să dezvolte Ana Imep și ca centru de inginerie și de servicii centralizate. Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării Ana Imep în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacității sale de producție și de performanță. În urma acestor investiții, producătorul a devenit partener de încredere și furnizor pentru Indesit, Whirlpool, Vestel și mulți alții.
Nidec Corporation a fost înființată în 1973 dezvoltă, produce și vinde motoare mici de înaltă precizie, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componente electronice și optice, alte produse conexe.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe