La sfârșitul anului trecut, Societatea „Electrica” S.A., liderul pe piața de energie electrică din România și furnizorul cu cel mai mare portofoliu de clienți, și-a ales noul consiliu de administrație.
Cu ajutorul Termene.ro – cea mai mare bază de date financiare și juridice, putem vizualiza evoluția financiară și juridică a societății, dar și asociații și administratorii acesteia. Astfel, statul român este acționar fiind reprezentat de Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, iar în conducerea și administrația societății, potrivit datelor portalului, figurează următoarele nume: Arielle de Rothschild, Alvarez Pedro Mielgo, Andronache Iuliana, Rusu Cristian, Dragan Ioana Alina, Iliescu Bogdan George, Popescu Georgeta-Corina, Roșca Ioan, Anghelescu Ramiro-Robert-Eduard, Boresma Michael Adriaan Maria, Marin Gabriela și Popescu Borislavschi Alexandra Romana Augusta.

Arielle Malard de Rothschild are 52 de ani și este căsătorită cu Édouard Étienne Alphonse de Rothschild, președintele Rothschild & Cie Banque, filiala franceză a Rotschild Group. Arielle Malard de Rothschild este managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est a Rothschild & Cie Banque și, de asemenea, președinte al CA al CARE France.
Familia Rothschild este deținătoarea celei mai mari avuții din istoria lumii moderne, afacerile familiei cuprinzând cele mai diverse domenii, de la grupuri bancare până la agricultură. Afacerile dinastiei Rotschild au fost mult discutate, s-au făcut nenumărate documentare, s-au scris sute de cărți, iar promotorii teoriei Noii Ordini Mondiale vorbesc despre implicarea membrilor familiei Rotschild într-o conspirație mondială condusă de grupuri de putere financiară și politică.
În 2014, 51% din acțiunile Grupului ELECTRICA SA au fost listate la Bursa de Valori București și London Stock Exchange, reprezentând cea mai mare listare de pe piaţa de capital din România.
În ceea ce privește indicatorii financiari, potrivit datelor deținute de Termene.ro, Electrica SA a obținut în 2015 un profit net consolidat de 482 milioane de lei, față de 2014, când compania a înregistrat un profit net de 270 de milioane de lei. Cea mai mare creștere a fost înregistrată de grupul Electrica în anul 2008, când bilanțul a depășit un miliard de lei. Ulterior profitul net a scăzut drastic, cea mai mică valoare fiind de 7 milioane de lei, în 2011.
Societatea Electrica SA deține trei sucursale de furnizare a energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, cu câte șase agenții fiecare.
Consiliul de Administraţie al Electrica SA a înaintat spre aprobare Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie 2016 propunerea de a distribui un dividend brut în valoare de 0,8600 lei pe acţiune. În consecință, valoarea totală a dividendelor este de aproximativ 291,6 milioane de lei, sumă ce reprezintă un procent de 80,4% din profitul net consolidat al acţionarilor Electrica SA.
Veniturile totale ale Electrica au reprezentat 5,503 miliarde de lei în anul 2015. Acest lucru reprezintă o creştere cu 459 milioane lei. Această creştere se datorează veniturilor din segmentul de distribuţie.
Și veniturile din activitatea de furnizare au crescut cu 281 milioane lei. În anul 2015 s-au înregistrat venituri de 4,142 miliarde de lei, față de 3,861 miliarde de lei în 2014. A avut loc o creștere de 7,6% a cantității furnizate.
Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,1 TWh în anul 2015, ceea ce reprezintă o creştere de 5% faţă de anul 2014, către 3 milioane și jumătate de utilizatori.
În anul 2014, compania Electrica SA avea un număr de 139 de angajați, aproape de două ori mai mic față de 2010 când grupul deținea 247 de angajați.
Puteți vizualiza AICI bilanțul financiar al Societății de distribuție și furnizare a energiei electrice Electrica SA.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe