Miniștrii UE au invitat Comisia Europeană să acționeze în mod prioritar în vederea unei abordări comune la nivelul UE, care să faciliteze lichiditățile și să mențină un echilibru just între interesele operatorilor de turism și cele ale consumatorilor.

Thierry Breton, comisar pentru piața internă:
Vom avea nevoie de acțiuni rapide, de pragmatism și de creativitate pentru a redresa și a construi o industrie a turismului rezilientă și durabilă. Dar, mai presus de toate, această criză necesită solidaritate. Nicio țară nu o poate depăși singură.
Comisia Europeană a publicat un comunicat privind inițativa de sprijinire a statelor membre pentru amortizarea impactului resimțit de sectorul turismului ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Astfel, miniștrii Uniunii Europene au discutat, în cadrul unei videoconferințe, despre implicațiile pandemiei asupra turismului, despre măsuri de atenuare și strategia de redresare a sectorului turistic, dar și despre măsurile de sprijin luate până în prezent. Vezi discursul comisarului pentru piața internă, Thierry Breton. 
Comisia a propus măsuri pentru a sprijini în continuare acest sector, înainte de sezonul de vară, iar în acest sens sunt avute în vedere protocoale pentru funcționarea în condiții de siguranță a facilităților turistice din întreaga Uniune.
Articol publicat pe Universul Juridic.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe