Comisia Europeană a anunțat lansarea unui set suplimentar de acțiuni menite să contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului, să salveze vieți și să consolideze reziliența pieței interne.

Astfel, măsurile au scopul de a înțelege mai bine răspândirea virusului și eficacitatea răspunsului, de a intensifica acțiunile de testare bine orientate, de a spori depistarea contacților, de a ameliora pregătirile pentru campaniile de vaccinare etc.

De asemenea, în comunicarea Comisiei privind măsurile suplimentare de răspuns la pandemia de COVID-19  sunt stabilite etapele următoare în domenii esențiale pentru a consolida răspunsul UE la recrudescența numărului de cazuri de COVID-19, astfel:

„- Îmbunătățirea fluxului de informații pentru a permite luarea deciziilor în cunoștință de cauză,

– Implementarea unor testări mai eficace și mai rapide,

– Utilizarea deplină la nivel transfrontalier a aplicațiilor de depistare a contacților și de avertizare,

– Vaccinarea eficace,

– Informarea eficace a cetățenilor,

– Asigurarea produselor esențiale,

– Facilitarea călătoriilor în siguranță,

– Extinderea culoarelor verzi.”

Comunicatul integral poate fi citit aici

Un articol publicat de Universul Juridic.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe