Florile reprezintă o modalitate excelentă de a relaționa cu cineva, chiar și atunci când vine vorba de mediul de afaceri. Încă din trecut, umanitatea a impus norme de comportament în toate domeniile esențiale ale vieții. Transpus în reguli precise ce trebuie respectate pentru a fi inclus în societate, codul bunelor maniere este indispensabil traiului în comun. 

În domeniile de business, eticheta depinde de activitatea unei firme, management și tipul relațiilor dintre partenerii de afaceri. Se impune ca darurile corporate să fie sobre, de calitate, să nu aibă un caracter personal și să respecte gusturile destinatarului. Aranjamentele florale reprezintă cel mai potrivit cadou în relațiile de business deoarece denotă respect și eleganță. Descoperă mai departe în ce context poți oferi flori celor cu care ai relații profesionale.

Eveniment deosebite pentru partenerii de afaceri

Oamenii care aleg să ofere flori în mediul corporate, înțeleg importanța unei surprize plăcute și au, totodată, o viziune antreprenorială orientată către succes. Ca să-ți construiești parteneriate de durată, este nevoie de încredere și atenție reciprocă. Prin urmare, ai posibilitatea de a trimite un aranjament floral colaboratorilor de sărbători, la aniversarea firmei, pentru o zi de naștere, onomastică, nașterea unui copil, căsătorie ori doar în semn de mulțumire pentru invitația la un eveniment business.

Un buchet de flori reprezintă cadoul perfect și atunci când un partener de afaceri își deschide un sediu nou sau o filială. Profită de o astfel de ocazie și transmite-i un gând bun împreună cu un buchet de flori, cum ar fi crizanteme sau orhidee pentru că sunt considerate aducătoare de noroc în plan profesional. 

Cu ajutorul magazinelor specializate ai posibilitatea de a face un gest deosebit indiferent de locație. De pildă, o florărie de unde poți comanda flori în Constanța este Floria. Frumusețea acestei acțiuni stă în simplitatea sa și în efectul pe care îl generează destinatarului. Prin intermediul floria.ro poți alege orice tip de flori pentru partenerii tăi, iar acestea vor fi livrate într-un mod inedit pentru a transmite tot respectul și recunoștința pe care o solicită o relație de business.

Ocazii speciale pentru angajați

Există o mulțime de momente prielnice de a aprecia angajații și de a le stârni o emoție pozitivă prin intermediul unor cadouri sub formă de flori. Aniversările și zilele onomastice nu trebuie în nici un caz să fie trecute cu vederea. De asemenea, mai pot fi oferite aranjamente florale oamenilor din echipă atunci când se căsătoresc, la nașterea copiilor, când vrei să le mulțumești pentru eforturile depuse sau să-i feliciți pentru un proiect reușit. O asemenea atenție este utilă dacă vorbim de o promovare, un succes profesional sau chiar pensionarea unui angajat. Sărbătorile, petrecerile firmei ori zilele de sărbătoare dedicate anumitor persoane, de exemplu ziua femeii, reprezintă un bun prilej de a transmite un gând frumos într-un buchet de flori.

Debutul unei afaceri

Orice proiect sau parteneriat trebuie să înceapă cu entuziasm și multă încredere că lucrurile se vor derula într-un mod favorabil. Un prilej minunat de a oferi flori în mediul business este atunci când îți dorești să creezi o primă impresie excelentă. Poți consolida din start o relație extrem de avantajoasă dacă ești nou pe piață și vrei te prezinți unor posibili parteneri de afaceri. O cutie cu flori însoțită de un mesaj scris se poate transforma într-o adevărată carte de vizită. Depinde foarte mult de profilul companiei, însă chiar și un bonsai în ghiveci reprezintă o alegere originală, mai ales că este aducător de noroc.

Flori indicate pentru mediul business

Atunci când vrei să trimiți flori unui colaborator sau angajat, optează pentru aranjamente care să includă mai multe tipuri ca să diminuezi din semnificațiile unei flori anume. Este recomandat să optezi pentru buchete simple și rezistente, în nuanțe deschise, alb sau rose dacă îți dorești să transmiți recunoștință și respect. Evită florile prea mari sau pretențioase, cum ar fi calele, gladiolele sau nuferii ori pe cele cu risc de alergie, ca de exemplu iasomia.

În cazul în care florile sunt pentru angajații companiei, o alegere foarte bună o reprezintă buchetele colorate ori coșurile cu flori. Pentru partenerii de afaceri, abordează variante mult mai elegante, precum aranjamentele business pe care le găsești pe floria.ro. Ia în considerare și faptul că florile influențează starea de spirit a unei persoane prin culorile lor. De exemplu, florile galbene pot crește nivelul de energie, cele roșii cresc capacitatea de concentrare, în timp ce florile în nuanțe de roz pal ori albastru au un efect relaxant.

 

În mediul de afaceri, florile sunt un cadou versatil la care poți apela întotdeauna cu încredere. Acestea se aleg în funcție de relația profesională avută cu destinatarul, însă trebuie întotdeauna să aibă un aspect sobru și profesional pentru a nu risca să se transforme într-un cadou interpretat greșit. Florile emană prospețime, eleganță și respect, fiind darurile primite mereu cu bucurie de orice persoană.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe