Primăria Municipiului București a decis ieri să amendeze, pentru a doua zi la rând, firmele care au contracte pentru deszăpezirea arterelor Capitalei. Fiecare din cele cinci firme – Romprest, care are contracte pentru sectoarele 1 și 5, Supercom – sectorul 2, Rebu – sectorul 4 și Urban – sectorul 6, au primit sancțiuni de câte 5.000 de lei pentru că nu și-au făcut treaba suficient de repede. Potrivit primăriei, singurul sector în care străzile au fost curățate corespunzător a fost sectorul 1.
În timpul comandamentului de iarnă desfășurat ieri la sediul Primăriei, edilul general interimar, Răzvan Sava, le-a cerut operatorilor să-și intensifice acțiunile. „Numărul operatorilor manuali care acționează în teren este prea mic, la începutul sezonului rece ați declarat un număr total de 3.049 de operatori la nivelul Municipiului București, în toate cele șase sectoare. În aceasta seară au fost pe teren doar 394 de persoane. Nu sunt mulțumit de explicațiile pe care mi le dați, vom continua sancțiunile”, le-a spus primarul reprezentanților companiilor, după cum arată un comunicat al municipalității.
Am realizat, cu ajutorul informațiilor disponibile pe portalul Termene.ro, o analiză a acționariatelor și cifrelor obținute de aceste companii.
Romprest Service SRL (Vezi firma aici) are ca acționari cinci firme: Detaco LTD, înregistrată în Canada, ce deține 42,6% din capitalul social, Europrest Invest SRL, cu 30%, Premium Management Team SRL, cu 13%, Compania Națională Aeroporturi București, cu 10%, și Firstcom LLC, înregistrată în Statele Unite, cu 3,5%. Societatea a avut, în 2014, o cifră de afaceri de 238,7 milioane de lei și a realizat un profit de 10,9 milioane de lei. Firma avea 2.355 de angajați.
Înregistrată în 1994, societatea Rosal Grup SA este controlată de familia Prigoană. Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană, controlează 67% din capitalul social. Restul e împărțit între Dumitru Mihalache și Gheorghe Minea. Datele publicate în Monitorul Oficial arată că, în octombrie anul trecut, Silviu Prigoană a revenit ca administrator al firmei, după ce fiul său a fost revocat. În 2014, Rosal a avut 1.872 angajați, o cifră de afaceri de 203,7 milioane de lei și a obținut un profit net de 1,2 milioane de lei, după un 2013 cu pierderi de peste 6 milioane de lei.
rosal
Capitalul social al firmei Rebu SA este împărțit, în mod egal, între Consiliul General al Municipiului București și Societatea RER București SRL. Rebu a avut, în 2014, afaceri de 94 de milioane de lei și un profit de peste 9 milioane de lei.
Supercom SA (Vezi firma aici) este controlată de Ilie-Ionel Ciuclea, care deține 64,4% din cota de participare la beneficii și pierderi. Afacerile Supercom s-au ridicat, în 2014, la 147,5 milioane de lei. Profiturile au explodat în 2013 și 2014: societatea a obținut 17,8, respectiv 18,9 milioane de lei, față de doar 1,3 milioane în anul precedent. Supercom avea 1.575 de angajați în 2014.
Înregistrată în 2000, Urban SA se află în prezent în insolvență. Ion Bălăcean și Teodor Gabriel Florescu sunt asociați în cadrul companiei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe