Firma Allegro Online Services Romania, care deține www.autovit.ro și www.olx.ro, cea mai mare platformă de anunțuri din România, avea în 2014 pierderi de 30,8 milioane lei, în creștere cu 51% față de 2013 și de peste 6 ori decât în 2012, datorii de 82 milioane lei, la afaceri de doar 11 milioane lei.
Cu ajutorul datelor centralizate de portalul Termene.ro am analizat indicatorii financiari ai firmei:
Allegro_indicatori
În acest context, nu e de mirare decizia companiei de a introduce plata pentru publicarea anunțurilor auto și agro, pe lângă considerentele anunțate oficial privind îmbunătățirea conținutului de pe site, blocarea anunțurilor false și susținerea investițiilor în portal.
„Ne-am dorit foarte mult să putem păstra adăugarea gratuită pentru toate anunțurile. Totuși, faptul că ne dorim să oferim utilizatorilor cele mai mari șanse de vânzare poate implica uneori niște costuri”, arăta un anunț al OLX.ro.
Celelalte anunțuri de vânzare sau cumpărare rămân gratuite.
În octombrie, Allegro Online Services Romania și-a majorat capitalul social cu 6,15 milioane lei, prin aport în numerar și emiterea de părți sociale noi, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.
Pe site-ul autovit.ro, anunțurile se plătesc.
Platforma OLX.ro are cel mai mare trafic din online și este deținută de fondul de investiții sud african Naspers prin firma MIH Allegro, înregistrată în Olanda.
allegro
Naspers mai controlează în România magazinele online eMag și Fashion Days.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe