Belgianul Christian Heinzmann, manager de resurse financiare şi umane în cadrul companiei aeronautice Tarom, urmează a fi demis din funcție începând cu data de 22 martie. Decizia a fost luată de Autoritatea Aeronautică Civilă, potrivit News.ro.
Autoritatea Aeronautică a făcut un control la Tarom şi a decis că belgianul nu își mai poate exercita ambele funcții în cadrul companiei. Acesta exercita atât funcţia de director general, cât şi pe cea de manager de resurse. Prin urmare, Christian Heinzmann nu mai poate exercita efectiv funcţia de director resurse, însă belgianul a rămas director general, funcţie din care nu a fost revocat.
Christian Heinzmann a fost acuzat de Ministrul Transporturilor de lipsă de interes și de responsabilitate, dovadă stau rezultatele slabe ale Tarom.
Datele din portalul juridic și financiar Termene.ro ne arată care este starea financiară și juridică a companiei Tarom SA.
Ca și acționari ai Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române Tarom SA, numim pe Sif Muntenia, Statul Român prin Ministerul Transporturilor, Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA și Compania Națională „Aeroporturi București” SA. Persoanele din Conducerea Tarom sunt: Stoe Gabriel, Andrei Dragoș, Florescu Radu Francis, Heinzmann Christian Edouard, Iordache Valentin, Măchiță Dan-Aurel, Țiclea Tiberiu și BDO Audit SRL.

În anul 2014, compania a avut o cifră de afaceri de peste 1 miliard și un profit net de -110.161.004 de lei. Tot în același an, în cadrul companiei Tarom lucrau 1.969 de angajați.
Compania a înregistrat pierderi în valoare de 41 de milioane de lei în anul 2015. Bugetul prevedea pierderi de doar 8 milioane de lei. Costescu a menționat faptul că autoritățile vor urma pașii legali în privința belgianului.
Christian Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de 25 de ani în industria aviatică, a preluat conducerea Tarom în anul 2012, cu un contract pe patru ani.
Nu este prima dată când belgianului i s-a reproşat faptul că nu şi-a îndeplinit planul de management, conform Economica.net. Însă, în ultimele săptămâni problemele companiei s-au accentuat dat fiind faptul că a avut loc un protest spontan miercuri la sediul societății, unde circa 100 de angajaţi din departamentul tehnic au început să scandeze împotriva conducerii companiei. Protestul a pornit după ce conducerea Tarom a anunţat că un avion al companiei urmează a fi dus pentru reparaţii la Bacău, chiar dacă şi în Bucureşti existau angajaţi care să asigure reparația.
În plus, un avion Tarom, cu care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta, a avut probleme la scurt timp după decolare, când cabina de pasageri s-a umplut de fum, iar aeronava a aterizat de urgenţă, cu un singur motor, potrivit Economica.net.
În plus, premierul Dacian Cioloş a respins la începutul lunii martie bugetul de venituri şi cheltuieli al Tarom.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe