Cehii de la CEZ majorează capitalul social al firmelor Tomis Team SA şi MW Team SRL, prin care operează parcul eolian Fântânele-Cogealac, cel mai mare de pe uscat din Europa.
Acţionarii Tomis Team SA au decis în data de 19 februarie majorarea capitalului social al societăţii cu echivalentul în lei a 153 milioane de euro, prin conversia în acţiuni a unei creanţe deţinute de CEZ Cehia împotriva Tomis Team. Operaţiunea a vizat stingerea unei părţi dintr-o datorie de 185 milioane de euro a Tomis Team SA către CEZ Cehia.
Datoria rezultă dintr-un împrumut acordat subsidiarei din România de către compania-mamă din Cehia, în baza unui contract semnat pe 9 februarie anul acesta.
Tot pe 19 februarie, cehii au decis majorarea capitalul social al MW Team Invest SRL, la care asociat unic este Tomis Team SA. Majorarea de 40 de milioane de euro a vizat stingerea unei părţi din datoria de 57 milioane de euro a MW Team Invest SRL către Tomis Team, rezultată dintr-un contract de credit din noiembrie 2008.
Grupul CEZ a cumpărat proiectul pentru construirea parcului Fântânele-Cogealac de la Continental Wind Partners LLC în august 2008. Aesta este situat în Dobrogea, la 17 kilometri de Marea Neagră. Prima turbină de la Fântânele-Cogealac a fost pusă în funcţiune în iunie 2010, iar ultima în noiembrie 2012.
Parcul Eolian CEZ este format din companiile Tomis Team, MW Team Invest, Ovidiu Development. Acesta are o capacitate totală de 600 MW, un număr de 240 de turbine cu o înălţime de 100 de metri şi un diametru al rotorului de 100 de metri, investiţia ridicându-se la valoarea de 1,1 miliarde de euro.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe