Compania de Drumuri intenţionează să finalizeze lucrările la şoseaua ocolitoare a Sucevei în regie proprie, după modelul utilizat la groapa de pe tronsonul Sălişte-Cunţa din autostrada Sibiu-Orăştie, a spus pentru ECONOMICA.NET Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Lucrările în regie proprie la Centura Sucevei ar putea fi demarate în martie 2017, estimează şeful de la Drumuri.

În martie anul acesta, el estima că lucrările la acest proiect ar putea fi terminate în 90 de zile, fără a preciza însă un termen pentru demararea lor.

Şi premierul Dacian Cioloş a declarat recent că Ministerul Transporturilor pregăteşte finalizarea şoselei ocolitoare a Sucevei, pentru care bugetul este asigurat, potrivit Agerpres. Acesta vorbea însă de scoaterea proiectului la licitaţie.

„Ministerul Transporturilor pregateşte finalizarea şoselei ocolitoare a Sucevei, care mai are circa 15% din lungime să fie finalizată. Din păcate, e un proiect care a fost dus până la 85%. Apoi a fost întrerupt timp de 3-4 ani. Avem resursele financiare să-l finalizăm şi Ministerul Transporturilor lucrează la organizarea licitaţiei pentru ca, până la sfârşitul anului viitor să putem finaliza acest proiect”, a spus Cioloş, în timpul unei vizite efectuate alături de premierul polonez Beata Szydlo în judeţul Suceava.

Nefinalizată nici la opt ani de la începerea lucrărilor

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2012.

Varianta de ocolire a Sucevei are aproape 13 de kilometri, iar pe traseu sunt 16 poduri şi 48 de podeţe, investiţia fiind de circa 46,5 milioane de euro. Deşi au trecut aproape opt ani de la începerea investiţiei, numeroase scandaluri, neasigurarea finanţării sau rezilierea contractului iniţial au făcut ca investiţia să nu fie terminată nici până în momentul de faţă, potrivit presei locale.

Singurul tronson finalizat este cel de la intersecţia cu DN 17 (în Şcheia) şi până la intersecţia cu DN 2 (la Pătrăuţi), cu o lungime de 5,5 kilometri. Primele două tronsoane, cu o lungime totală de 7,285 kilometri, sunt în conservare, însă pe aproape tot traseul se poate vedea faptul că au apărut deja fisuri în carosabil, din cauza alunecărilor de teren.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe